Преди да замине като генерален консул във Валенсия, Пламен Георгиев

...
Преди да замине като генерален консул във Валенсия, Пламен Георгиев
Коментари Харесай

Пламен Георгиев ще разчисти барбекюто преди Валенсия

Преди да замине като общоприет консул във Валенсия, Пламен Георгиев ще събори прословутото си барбекю от голямата си тераса от 187 кв. м към тризонета в София. Това ще се случи, защото Георгиев е отдръпнал жалбата си против заповедта на кмета на столичния регион " Слатина " за насилственото унищожаване на двата навеса на нея, единият от които е точно барбекюто. 

Бившият началник на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), който си потегли от поста тъкмо поради " Терасагейт ", е подал в понеделник молба до Административния съд-София, с която отдръпва жалбата си, заяви " 24 часа ". В края на септември стана ясно, че Георгиев е обжалвал заповедта, според която общо 56 кв. м навеси са противозаконни и би трябвало да бъдат разрушени. Според изданието отдръпването на жалбата става по гледище на премиера Борисов, който сложил това като изискване Георгиев да замине за Испания.

Пламен Георгиев бе назначен тихомълком за консул от кабинета през лятото. Борисов не е сладкодумен по тематиката, а самият Георгиев, потърсен от в. " Сега ", не отговори на мобилния си телефон. Ясно е обаче, че той не е мечтан от българите в Испания, които още при назначението му започнаха петиция против него, която е подкрепена към този момент от хиляди. Това напомня и в своя публикация, озаглавена " Българската общественост се надига против Пламен Георгиев: Има подозрително минало ", испанското издание " Ел Конфиденсиал ". 

" Стотици българи в Испания се бунтуват против назначението за общоприет консул на Пламен Георгиев, разследван в страната си за така наречен Апартаментгейт ", написа испанската медия. В публикацията се споделя още, че консулската заплата на Георгиев ще е към 3300 евро месечно, само че ще има и в допълнение средства за фамилията му, в случай че то го съпровожда.

В материала се напомня още, че Пламен Георгиев би трябвало да поеме новата си работа тази седмица, замествайки Цветан Цолов, който бе изместен в Барселона. Отбелязано е и че назначението на Георгиев за консул във Валенсия е породило дискусия в българските медии, които не схващат за какво Борисов пази някогашния антикорупционен началник, и са повдигнали въпроса дали той е задоволително квалифициран, с цел да се включи в дипломатическия корпус. Напомня се, че Георгиев твърди, че познава испанския език, макар че документите, до които " Ел Конфиденсиал " е получил достъп, удостоверяват единствено равнище В1, доста надалеч от професионалното (C1 и C2).

ОТПОР

Кампанията против назначението на Пламен Георгиев стигна до кралския двор под формата на недоволство на " българската общественост ", изпратено до Хайме Алфонсин Алфонсо, началник на кралската администрация. Недоволството доближи и до държавното управление на самостоятелна област Валенсия. В изпратените писма новият общоприет консул е избран като " човек със подозрително минало ". Потвърждава се, че назначението му " е провокирало отвращение освен измежду българите в Испания, само че и измежду цялото население на България и в чужбина ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР