Преди да си отговорим на този въпрос, нека видим какво

...
Преди да си отговорим на този въпрос, нека видим какво
Коментари Харесай

Как да изберем ръчен циркуляр за лично ползване?

Преди да си отговорим на този въпрос, дано забележим какво тъкмо е циркулярът и какво е неговото устройство.

Циркулярът е моторен трион, употребяващ нащърбен или абразивен диск, който се върти с огромна скорост. С помощта на това въртеливо придвижване, циркулярът може да среже разнообразни материали.Първоначалното му предопределение е било да реже дърво, само че с течение на времето технологията напредва и в наши дни се употребява и за рязане на зидария, пластмаса, метал и други

По метода на своята приложимост, циркулярът може да се държи с ръка или да е инсталиран – неподвижен.Може да се зарежда с електричество или да е бензинов.  В бита най-често се постанова използването на ръчен циркуляр, а верният избор е от значително значение.

Преди да изберете ръчен циркуляр за персонално прилагане си отговорете на следните въпроси:

Какво ще режете с него?
Въпреки че има дискове за всевъзможни неща, които бихте могли да режете, значимо е да съобразите мощността на циркуляра за персонално прилагане, с цел да е оптимално ефикасен и потребен. Обмислете разновидността и дали не е по-добре да вземете по-скъп ръчен циркуляр, само че да е подобен, който има разнообразни предавки, съгласно твърдостта на материала, който ще бъде рязан.

Каква дебелина ще има обработваемия материал?
Отговорът на този въпрос ще подскаже и каква дълбочина на рязане е оптимално комфортна за вас при работата с ръчния циркуляр. Всички работят с избран диаметър на диска за рязане, което от своя страна дефинира и дълбочината на рязане. Ако желаете, бихте могли да регулирате дълбочината на рязане според от дебелината на материала, който ще режете, само че определеният диск има избрана оптималната дълбочина.
Режещите дискове на циркулярите са с диаметър 40-46 мм. (или малки), 50-55 мм. (средни) и 65-70 мм. (големи).

Какво зареждане да има?
В този случай би трябвало да предвидите къде ще го ползвате, има ли електрическо зареждане на близо. Двата съществени типа, от които можете да избирате са – циркуляр с акумулаторни акумулатори и подобен с кабел. Сами разбирате, че за ръчен циркуляр с кабел е нужно да имате ток или да се в особено пригодено помещение, в което ще го ползвате, до момента в който този, който е с акумулаторни акумулатори, можете да ползвате и на отдалечени места.

Честота на въртене на диска
Добре е да имате поради и, че честотота на въртене на диска и плътността на материала, са в директна връзка. Колкото по-висока е скоростта на въртене на ръчния циркуляр, толкоз по-чист е разрезът. Задължително имайте поради, че честотата на въртене не зависи от мощността на мотора, по тази причина когато сте в магазина, категорично сравнявайте този индикатор от осведомителната табела.

Още за устройството

С ръчен циркуляр можете точно да режете дървен материал (най-често), ПДЧ, гипсокартон, алуминий или мед като точността и прецизността доближават до 1 мм. Точността, обаче зависи и от броя на зъбите на острието, както и ъгъла на заточване на зъбите на острието. Основната му приложимост е в бита, в строителството и ремонта, както и в производството на мебели и обзавеждане. Що касае мощността при рязане на дърво,  оптимално можете да потърсите ръчен циркуляр в диапазона от 500 до 1200 W.

Най-важното преимущество на ръчния циркуляр пред другите машини за рязане е, че е относително лек и елементарен за операция, с помощта на едната или двете дръжки, комфортен е за пренясяне, може да му се сменят дисковете, тъй че да се ползва при разнообразни материали за рязане, а при добра поддръжка има дълъг живот на употреба.
И най-сетне, само че първо по значимост: когато си вземете ръчен циркуляр за персонално прилагане, спазвайте всички правила за работа и предпазване, изполвайте защитни средства и бъдете деликатни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР