Преди броени дни в България стартира първата 5G мрежа, която

...
Преди броени дни в България стартира първата 5G мрежа, която
Коментари Харесай

Най-честите конспирации за коронавируса и 5G

Преди броени дни в България започва първата 5G мрежа, която употребява плануваните за това честоти и 5G съоръжение. 5G мрежата e на А1 и започва в София, а телекомът разгласи амбициозни проекти за развиване, съгласно които тя ще обхване скоро целия Бургас, а през 2021 година всички обитаеми места с над 10 000 поданици.

Напоследък 5G е гореща тематика както в политиката, по този начин и в икономическите среди. Европейски Съюз предизвиква развиването на технологията, като чака тя да помогне за развиването на стопанската система и да сътвори нови работни места.

Някои хора обаче не гледат с 5G положително око и технологията постоянно става водеща в разнообразни тайни теории. Със старта на 5G и втората вълна от пандемията се възобновиха и слуховете и теориите с присъединяване на технологията и вируса. Това се удостоверява и от резултатите на скорошно изследване на организация „ Тренд “. Според него 17% от българите не имат вяра в съществуването на COVID-19, 16% имат вяра, че ще им бъде подложен чип дружно с имунизацията против ковид, 14% считат, че Бил Гейтс стои зад пандемията, а 10%, че COVID-19 се популяризира посредством новите мобилни мрежи. Нека да разгледаме какво седи зад най-интересните хрумвания за конспирации на тематика 5G и COVID-19.

Вирусът се предава посредством 5G

Това е една от най-честите конспирации, свързани с Коронавирус и 5G. COVID-19 е вирус, който се предава от човек на човек, а не през радио талази. Това са две изцяло разнообразни неща и просто не е допустимо вирусите да се придвижват посредством телекомуникационните мрежи. Те се употребяват от десетилетия и в никакъв случай не е имало доказателства да са рискови за хората. Вече няколко държавни управления и Световната здравна организация опровергаха тези изказвания за връзка сред 5G и ковид:

Коронавирусът не съществува и всичко е с цел да ни чипират

Колкото и налудничаво да звучи сега, това също е част от тайните теории. Идеята е, че действително няма ковид, а хора като Бил Гейтс основават клюки, с цел да могат да чипират хората дружно с имунизацията. Всеки, който не има вяра във вируса, може да отиде в някоя болница, която приема заболели от COVID-19 и самичък да се увери дали е прав.

Идеята, че човек може да се ръководи благодарение на микрочип, е остаряла интрига. Действително се вършат редица научни проучвания в тази област, само че за момента те са по-скоро теоретични, а технологията е на десетилетия от това да може да ръководят човек.

В момента слуховете за „ всеобщото чипиране “ набират известност още веднъж, защото мрежата от пето потомство има характерностите да разреши „ ръководството на хора “. Тя поддържа доста по-голям брой устройства на единица повърхност, доста по-бърза е като скорост (над 1 000 Mbps) и връзката се прави съвсем в действително време – без закъснение на връзката. Така че тук най-малко конспирацията е основана на нещо действително, само че тези характерности на 5G ще се употребяват в производството, самостоятелните коли и медицината.

5G отслабва имунната система поради високите си честоти

Първоначално в България 5G започва в честотния диапазон 3,6 GHz. 5G излъчванията не се разграничават като принцип на работа от употребяваните и сега технологии 2G, 3G, 4G или домашния Wi-Fi.

Много домашни Wi-Fi рутери работят на 2,4 или 5 GHz. За съпоставяне съгласно Световната здравна организация вълните стават рискови за индивида, когато са над 100 GHz или десетки повече от тези на 5G. Друга сериозна пробойна в тази доктрина е, че в България нямаше 5G мрежи до напълно скоро, а инфектирани имаше. Страни като Иран имат голям брой инфектирани, а не употребяват мобилни мрежи от пето потомство.

Базовите станции и 5G вредят на птиците

Статиите и постовете в обществените мрежи за умрелите гълъби към НДК в София са плод на подправена вест, въодушевена от случай през 2018 година в Хага, Холандия. Официалното следствие отхвърля тезата, че гибелта на птиците е в резултат на човешка интервенция. В момента в огромна част от София има 5G, само че към момента не се виждат подиуми като показаните на фотосите, на които може би сте попадали в обществените мрежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР