Преди броени дни издирваният за убийството на Димитър Малинов от

...
Преди броени дни издирваният за убийството на Димитър Малинов от
Коментари Харесай

Бащата на близнаците от Цалапица проговори - засега във Facebook СНИМКИ

Преди броени дни търсеният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев, бе арестуван в Дания. А с изправянето му пред съда в България се чака, че страшното закононарушение ще бъде разкрито. На този декор бащата на близнаците Валентин и Борислав Динкови, задържани във връзка със случая, проговори - към този момент само с изявления във Фейсбук.

Петър Динков разяснява с постове в обществената мрежи тематиката за убийството, като даже се появи информация, че се готви да съди участници в митингите, които упорстват за правдивост за убитото момче. Досега Динков не бе коментирал закононарушението пред медиите, макар че синовете му са арестувани.



Динков написа, че към този момент е почнал да приготвя и каузи. " Не ми е проблем, към този момент съм почнал да приготвям документите за делата ". Така дава отговор Динков на коментар на собствен съгражданин, който твърди, че участниците в митингите ще бъдат съдени за клюка. Динков разяснява, че след залавяването на Бизюрев към този момент " може да приказва ".

" Кошмарат почва за теб, Рангел към този момент е хванат и мога да приказвам ", гласи част от позиция на Петър Динков, отправена към гражданин на Цалапица. (Правописът е непокътнат - бел. а. ) "... И има много за говорене ", добавя той.

" Всички чакат показанията на Рангел, като го докарат всичко ще се обясни, по тази причина не желая да приказвам да не кажете че споделям моя версия ", написа Динков.

 

 



 





Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично търсене. Полицаите откриха натрупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови. За палач е апетитен точно 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е изхвърчал за Германия. Той бе арестуван едвам преди дни в Дания. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са обезпечили кола за транспорт на тялото и принадлежности, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни боклуци.

Хората в Цалапица са гневни от закононарушението, което предизвика вълна от митинги.

Всички протестиращи и близки на убитото момче считат, че Валентин и Борислав Динкови не са просто укриватели, както е записано в обвиняването и би трябвало да получат оптимални присъди за това, което са направили.  

Припомняме, че на 1 декември делото на близнаците Динкови не започва. Причината за това бе, че прокурорът Димитър Костов направи искане за събиране на нови доказателства, а точно разпитът на задържания Рангел Бизюрев, който може да промени развоя на делото. 

Процесът бе отсрочен за първия месец на 2024 година, само че в случай че до тогава Бизюрев не бъде върнат на българските управляващи, съвещание още веднъж няма да има.

Изглежда точно показанията на Бизюрев ще разплетат случая.

Повече по случая вижте тук:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР