Преди 10 години, опустошителният ураган Катрина превърна Ню Орлиънс в

...
Преди 10 години, опустошителният ураган Катрина превърна Ню Орлиънс в
Коментари Харесай

Брад Пит построи домове за 109 семейства пострадали от урагана „Катрина”

Преди 10 години, опустошителният вихър „ Катрина " трансформира Ню Орлиънс в нереален град. Жертвите бяха стотици, останалите без дом – хиляди.
Това естествено злополучие и човешко злощастие се трансформира в благотворителна задача за холивудския артист и продуцент Брат Пит. Той основава фондацията Make It Right в помощ на потърпевшите от стихията. Най-засегнат се оказва регионът Lower Ninth Ward –напълно потънал, с къщи превърнати в руини. Актьорът персонално поема самодейността за набиране на средства за постояване на нови домове в региона. Той кани архитекти и строители, които се заемат да създадат комфортни домове от дърво, като употребяват всички модерни еко-технологии. Актьорът провежда и срещи сред локалното население и архитектите, самичък следи и управлява осъществяването на плана,и даже си купува личен дом в Ню Орлиънс – с цел да взе участие по-активно в това благородно дело.
Събраните средства стигат за постояването на 109 нови къщи. Брат Пит приканва всяко семейство единствено да избере цвета на новия си дом. А локалните хора избират цветовете на насладата – жълто, зелено, синьо, оранжево.
Завършените домове са в действителност превъзходни – устойчиви на стихийни бедствия, екологични и практични. Всеки от тях има веранда, а красивите градинки начело са част от големия подарък, изработен от холивудската звезда и всички, дарили средства за възобновяване на града.
„ Много наивно започнахме всичко това ", споделя Брат Пит за желанието си просто да отиде и да стартира да стои къщи в Ню Орлиънс. Днес той може да се гордее с постигнатото.

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

 10

 11

 12

 13

 14

 15

 16

 17

Източник и фотоси ~ www.dailymail.co.uk

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР