Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в

...
Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Условна присъда за убиец на пътя

Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Пламен Ж., който предизвикал по несъобразителност гибелта на различен лидер и две междинни телесни повреди на пасажери, получи неоправдателна присъда. За закононарушението по член 343, алинея 3, писмен знак " б ", по отношение на алинея 4, писмен знак " б ", по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

50-годишният Пламен Ж. бил наказан на 2 години отнемане от независимост, чието изтърпяване било отсрочено с 3-годишен изпитателен период. С присъдата на Търговищкия областен съд, произнесена при изискванията на кратко правосъдно разследване, подсъдимият бил лишен и от право да ръководи МПС за период 3 години.

Тежкият пътен случай станал на 12 август 2016 година наоколо до разклона за село Панайот Хитово, община Омуртаг. Видимостта била понижена, настилката - мокра и хлъзгава от дъжда, а придвижването в пътния сектор - извънредно интензивно. Подсъдимият подхванал изпреварване след друга кола, чийто лидер след това се отказал да изпревари товарен автомобил. 

В насрещното придвижване се движел с автомобила си Е.Ш. В ръководената от него лада пътували петима души, измежду които и малко дете. Въпреки понижената видимост, Е.Ш. карал без включени светлини, с което съдействал за последвалия преден конфликт.
При удара лидерът на ладата умрял. Двама от пасажерите в неговата кола получили междинни телесни повреди. Нито един от участниците в тежкото ПТП не бил използвал алкохол и управлявал автомобила си с позволената скорост.

Причина за случая съгласно обвинителния акт са нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата от страна на Пламен Ж. 

Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР