Пред виенския дворец Хофбург в петък демонстрираха хиляди австрийци срещу

...
Пред виенския дворец Хофбург в петък демонстрираха хиляди австрийци срещу
Коментари Харесай

Учени броят демонстрантите заради разминаванията в данните

Пред виенския замък Хофбург в петък демонстрираха хиляди австрийци против проведения от Австрийската партия на свободата " Бал на учените ", който е бал на дясноориентираните националисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Какъв е точният им брой се приема условно - известията в масмедиите варираха сред 1600 по данни на полицията и 4500 по данни на уредниците. Участниците в спокойно приключилата проява за първи път бяха преброени по нов способ, създаден от учени на Виенския механически университет.

При съвсем всяко огромно скупчване на хора данните за участниците по разнообразни източници се разминават с високи проценти. Това е мотивът учени от Виенския механически университет да основат нов способ, който подсигурява огромна акуратност на данните. По този способ отклонението е от два до пет %. Изчислените по този способ участници в демонстрацията в петък възлизат на 1700 - 1800 души.

За да бъдат получени точни данни камери снимат стачкуващите от въздуха и от няколко вероятности. По този метод се заобикалят грешки, да вземем за пример снимат се и скрити от траспарантите участници. С компютър се пресмята картината на плътността, а с логаритъм - броят на лицата.

В момента това е най-точното броене на лицата. То дава опция теоретично след събитието да се извадят стопкадри и да се преброят сниманите, след което резултатът да се съпостави с данните на изкуствения разсъдък. С този способ ще могат да се оборват подправените вести и да се реализират точни данни за участниците в демонстрации и манифестации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР