През следващото денонощие над западната половина от страната отново ще

...
През следващото денонощие над западната половина от страната отново ще
Коментари Харесай

Ще вали ли?

През идващото денонощие над западната половина от страната още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на доста места, а денем – основно в Югозападна България. Остават изискванията за градушки. Ще има местни интензивни феномени. 

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и едва ще се увеличи.

В Източна България през нощта ще бъде най-вече ясно, а денем – най-вече слънчево, след обяд тук-там с купеста облачност. Ще духа слаб, в източните региони – сдържан вятър от изток-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 29° и 34°, в София – към 27°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 13°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР