Пред сградата на Националната телевизия за втора вечер се провежда

...
Пред сградата на Националната телевизия за втора вечер се провежда
Коментари Харесай

Втора вечер пред БНТ искат оставка на Кошлуков

Пред постройката на Националната телевизия за втора вечер се организира митинг с искане за оставката на генералния шеф Емил Кошлуков. За разлика от през вчерашния ден, когато се бяха събрали десетки публицисти и общественици в отбрана на независимостта на медията и свободата на словото, през днешния ден събралите се са доста по-малко.  

Междувременно на страницата на Българска национална телевизия се появи декларация на ръководителите на синдикалните организации в медията във връзка рецензиите през последните дни. В нея се споделя, че синдикатите в обществената телевизия изрично не одобряват внушенията, че работещите в нея са отговорни за загубата на престижа, обективността и диалогичността на медията. Що се отнася до политически и каквито и да било други внушения, ние се обръщаме към тези, които се изживяват като вездесъщи кукловоди: " Оставете Българска национална телевизия намира ", написа още в декларацията на синдикалните водачи на публичната телевизия. 

Ето и мненията на част от протестиращите против управлението на Кошлуков, изказани пред Българска национална телевизия.  " Той демонстрира безусловно нормативна, професионална, мениджърска и управническа непросветеност. Това го споделям от персонален опит. Проблемът ни е, че господин Кошлуков наложи една конюнктура в Българска национална телевизия на боязън, на автоцензура, която се постанова на публицистите вътре, на неспазване на професионалния стандарт и един съответен образец - когато господин Кошлуков пред Съвет за електронни медии изложи своите претекстове против Горан Благоев, сътрудника Горан Благоев не получи никаква опция да изложи своята позиция в новините, което е безусловно обикновен и извънредно нужен професионален стандарт на всички места по света ", разяснява някогашният водещ в публичната телевизия Марио Гаврилов.
 
" На мен първо ми е извънредно мъчно да застана като човек, който стачкува, заставайки против основния вход на това място, което му е било къща в продължение на 32 години и половина. - съобщи и спортният публицист Камен Алипиев. - Нашите причини не са реваншистки. ние считаме, че това, което става сега, на процедура е едно, колкото и клиширано да звучи, посягане върху свободата на словото. Смятаме, че политическото инсталиране на хора на позицията общоприет шеф на Българска национална телевизия би трябвало да спре, тъй като задачата на това предопределение беше гласовете, сериозните гласове в Българска национална телевизия да бъдат заглушени и не считаме, че сме изчерпани хора, които не могат да си намерят работа заради простата причина, че към този момент са омръзнали на всички. Ние просто протестираме тук поради това, че Българска национална телевизия е институция, която би трябвало да има високо публично доверие, а то се срутва последната година и половина трагично, рейтингите падат и до момента в който през 2013 година митингите против Пеевски и държавното управление на Пламен Орешарски идваха да ръкопляскат пред малкия екран, през днешния ден митингите идват да освиркват и репортерите на Българска национална телевизия са освирквани ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР