Пред очите на протестиращи граждани общинските съветници в Пловдив започнаха

...
Пред очите на протестиращи граждани общинските съветници в Пловдив започнаха
Коментари Харесай

ГЕРБ срещу ГЕРБ в Пловдив: Кметът отказва да спре пробива при Марица

Пред очите на протестиращи жители общинските съветници в Пловдив започнаха диспути за прекъсване на противоречивия план за пробив при Водната палата, който ще откъсне река Марица от града и ще я подреди с автомагистрала за коли.

Днешната изключителна сесия на общинския съвет предлага рядко виждано представление - ГЕРБ против кмета на ГЕРБ. " Искаме неотложно прекъсване на този непотребен план. Политическа партия ГЕРБ е на страната на хората “, разгласи в първото изявление за деня от трибуната Йордан Илиев, консултант от партията на Борисов. Илиев съобщи, че концепцията за пробива е почнала в „ различен мандат на ръководство на партията и анализите демонстрираха, че той няма да реши казуса с трафика “, оповестява.

Кметът Здравко Димитров - също ГЕРБ, не споделя същото мнение. Кметът отсъстваше от публичното внимание след първата копка на пробива и едвам в последните дни стартира да разяснява тематиката, откакто ГЕРБ желаеха привикване на изключителна сесия, на която да бъдат най-накрая извадени документите на плана и да се спре осъществяването му до цялостен разбор.

Днес Димитров бе посрещнат от протестиращи, които викаха " Оставка! ". Кметът счита, че това са шепа " платени " хора и детектор на лъжата щял да го потвърди. Той дефинира митинга за политически, макар че идеята сплоти пловдивчани. Димитров съобщи, че доста хора му звънят с поддръжка за пробива. " Колко индивида са тези? 20? 30? Пловдив е 500-600 хиляди. Нека си стачкуват. Не можем да спрем развиването на града ", разяснява кметът. Вчера той разгласи, че планът се стопира, само че краткотрайно, с цел да се преразгледа и да се нанесат корекции, в случай че има потребност. " Не сме пловдивчани втора употреба, че да не можем да създадем един пробив ", сподели през днешния ден Димитров. Той отхвърли опасенията, че ще се подкопаят основите на околните къщи (пробивът е на две нива). По мотив рецензиите, че има проблеми в проектирането, сподели: " Ако желаят ляв завой, добре ".

В общинския съвет изрично против пробива са ГЕРБ, Демократична България и самостоятелният Слави Георгиев. На страната на кмета е Съюз за Пловдив на Дани Каназирева.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР