Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, известен като Ветко, е поискал

...
Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, известен като Ветко, е поискал
Коментари Харесай

Банки, политици и сделки изплуват по случая „Ветко“, почва замитане

Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, прочут като Ветко, е изискал съглашение с прокуратурата. Той заречен подпомагане и имена, свързани с прането на пари, укриването на налози и източването на Данък добавена стойност. В подмяна щял да резервира от гласност политици, забъркани в компрометиращи сюжети.
Имал задоволително доказателства. Това оповестиха за Фрог нюз източници, близки до следствието, поискали анонимност. Според тях най-вероятно прокуратурата ще понижи натиска върху компании и лица, които засягат директно семейство Арабаджиеви. Самите босове ще останат в сянка. Като гаранция, че предприемачът ще извърши своята част от сделката, обвиняването към този момент няма да желае събаряне на „ алената бюлетина “ за издирването му от Интерпол.

Засекретяването на делото от Специализирания съд е провокирано от разкрития за връзките на предприемача с политици и банки, които са му отпускали великодушни заеми. Става дума за две частни и една държавна финансова институция, която е подсигурила предоговаряне на задълженията към първите две преди два-три месеца. В схемата са имената на известни бизнес дами и абсурден политик-мултимилионер. (За тях ще стане дума в последваща обява.) В началото на договорката за пазаруване на хотел „ Кемпински - Зографски “ Арабаджиев е преговарял с съветската Внешторг банк (ВТБ) с посредничеството на братята Милен и Георги Велчеви, само че изискванията на руснаците са се видели несъответствуващи на предприемача от Пловдив.

След покупката в ръководството на хотела са влезнали брачната половинка на Ветко – Маринела, - като изпълнителен шеф и дъщерите им Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева, като членове на Съвета на шефовете. Щерките през днешния ден не се загатват от прокуратурата.

Още преди няколко дни стана ясно, че ще има договаряния сред държавното обвиняване и Ветко Арабаджиев. Издаде се зам.-главният прокурор Иван Гешев, който пред публицисти съобщи, че „ оперативна информация се събира по случая от януари месец “. Твърдението е неуместно на фона на хвалбите на Гешев, че са открити над 10 милиона в кашони, кутии от обувки и куфари. Ако за 7-8 месеца са „ спастрени “ толкоз милиони, какъв брой ли са милионите насъбрани през последните десетина години? Пеевските медии през това време са съобщавали за следствие против Арабаджиев за източване на Данък добавена стойност за над 100 млн лв.. Нито една институция обаче не си е мръднала пръста да ревизира защо става дума. Нито за помпозните и скъпарски празненства в Сен Тропе и авто парка от първокласни и поръчкови коли за над 10 милиона, както разгласи още веднъж Гешев.

Странно е и изказванието на Гешев, че нямало сигнал за злоупотреби със средства по време на европредседателството. Известно е, че министърът по семейството на Съвета на Европа в София Лиляна Павлова избра точно хотел „ Маринела “ на Арабаджиеви за настаняване и доста от мероприятията с присъединяване на гостите от Брюксел. Излиз че кешовите над 10 милиона са „ добити “ отвън постъпленията на милиони от държавната хазна от януари до края на юни 2018 година

Стана ясно също, че синът му е пуснат о ареста против гаранция от 20 хил лв.. Тя наподобява дребна на фона на гръмките изказвания на зам.-главния прокурор Иван Гешев отпреди дни за фантастични разкрития, далавери, злоупотреби и така нататък Дали Гешев си е правил ПР и е преувеличил мощно виновността на Арабаджиеви?

Прокурор Пейчинов от спецобвинението пък съобщи, че има и данъчни закононарушения, свързани с компания “Виктория груп ВМ”. Тя е ръководена от дъщерите на предприемача. Именно тяхната компания осъществя договорката по закупуване на „ Кемпински хотел Зографски “ през 2014 година Пейчинов обаче не загатва нищо за разпити или задържане на дъщерите. Споменава обаче закононарушения с осъществяване на саниране от компании. Именно санирането бе огромна горделивост на Лиляна Павлова през последните две години. Името й обаче не се загатва. Магистрати се шегували, че Павлова ще бъде единствено „ коментатор “, както и по следствието на злополуката с рейс край Своге, където противоречивият сектор е издигнат точно при нейното управление на районното министерство.

Из бизнес и политическите среди продължава да се разяснява версията, че Ветко Арабаджиев е ударен от прокуратурата, с цел да се прикрие нещо друго, доста по-голямо. Свързано с публичните поръчки за градеж на пътища и някои участници в процеса, да вземем за пример.

(Очаквайте нови детайлности, които усърдно се прикриват от обществото.)

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР