Празнуват Димитър, Димитрина, Димитричка, Димо, Дима, Димка, Димчо, Диман, Димана,

...
Празнуват Димитър, Димитрина, Димитричка, Димо, Дима, Димка, Димчо, Диман, Димана,
Коментари Харесай

Димитър - човек с буен темперамент, влюбчив, прилепчив, но непостоянен

Празнуват Димитър, Димитрина, Димитричка, Димо, Дима, Димка, Димчо, Диман, Димана, Дико, Дичо, Диди, Митко, Митка, Митьо, Мита, Митра, Мичо.

Дом осветлен на Димитровден ще бъде благополучен дом. Според националните предания от този ден стартира зимния интервал. Първият сняг се чака на този ден. Св. Димитър си е поделил годината със св. Георги - от Гергьовден до Димитровден да е лято и от Димитровден до Гергьовден да е зима.

Св. Димитър оказва помощ при разнообразни ставни болести, проблеми с костите, навяхвания. Закриля и оказва помощ на търговците, ковачите и техниците. Закрилник на всички славяни. Има легенда, че дружно с брат си св. Михаил, св. Димитър запалил Света гора и светогорските манастири, откраднал кръстовете на св. Иван и кръстил небето и земята.

Този празник се тачи повече в Гърция, защото мощите на светеца се намират в Солун в църквата “Св. Димитър”. Това е най-големият църковен имобилен празник през октомври.

Приготвя се курбан от овче месо, яхния от пиле и пита с ябълка (щрудел). За именника се коли петел, а за именничката – кокошка.

Ако прага на дома прекрачи състоятелен и добър посетител, здрава и плодовита ще е годината за вас. Тази нощ е значима и за иманярите, които имат вяра, че небето "се отваря " и заровеното имане проблясва със слаб синкав пламък.

Името Димитър идва от древногръцката митология, древногръцката богиня Деметра.

Щастливият ден на Димитър е вторник, неподходящ - четвъртък.
Животно настойник - морж.
Удачно време на годината е есента.
Знак от зодиака, който им дава отговор - Скорпион.
Важни цифри в живота им са 5 и 7.
Често имат тъмни, изразителни и блестящи очи и черни или тъмно-кестеняви коси.

Как да поздравите Димитър? Той може да отпразнува празника си на всяко място - в заведение, в къщи, измежду природата, на всички места, стига да е приятна компанията. Обича да се радостни. Към алкохола е по-равнодушен, само че обожава вкусното ястие. Обича необикновеното и непредвиденото. Леко преодолява трудностите и бързо реагира на събитията. Има податливост към самоанализ, мощна воля и автентично мислене. Важна роля в живота му играят датите - 5, 7, 12, 17, 19, 22, 24, 26, 27 от всеки месец.

За да ускори своя магнетизъм, Димитър е нужно да носи облекла в лилаво, пурпурно и черно, даже като обособени елементи, а не изцяло. Артистизмът е в кръвта на Димитър. Много разговорлив, честичко обича да постанова своето мнение. Има доста другари, правилен им е, пази техните секрети като свои, само че единствено до момента в който му е преференциално. Не обича непознатите препоръки и даже да ги слуша, постъпва отново по-своему. Повече е податлив да дава обещание, в сравнение с да извършва. Към работата си се отнася задоволително отговорно. Подходящи специалности за него са актьор, артист, правист, преводач, екскурзовод. Би могъл да реализира триумф и в политическата или научната сфера. Човек с избухлив характер, любвеобилен, прихватлив, само че променлив. Ухажва дамите от ранна младост до късна напреднала възраст. Често се дами съгласно първичния си подтик. Първият му брак като предписание е несполучлив с дребни изключения. В дамите Димитър цени независимостта, възприятието за комизъм и умеенето добре да готвят. Вярност от него да не чакат дамите. Препоръчва му се връзка с дами, носещи имената Анна, Антонина, Елена, Людмила, Мария, Наталия и Олга.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР