Празниците идват и масово хората се отдават на почивка и

...
Празниците идват и масово хората се отдават на почивка и
Коментари Харесай

Депутатите на празниците: Със семействата си и в София

Празниците идват и всеобщо хората се отдават на отмора и приятни страсти. Българските депутати също ще почиват – тази година обаче по-кратко от нормалното. Повечето народни представители споделиха пред БГНЕС, че останат в София, а една от аргументите е, по-малкото почивни дни, които си гласоподаваха в петък.

Депутатът от ГЕРБ Кирил Ананиев, който беше и здравен, и финансов министър, намира късата парламентарна почивка за обективна.

„ Аз ще си бъда в София, може да отида някъде до планината, само че няма да отивам на екскурзия или отмора ”, съобщи Ананиев и означи, че християнските обичаи би трябвало да се съблюдават и по тази причина значимо да не се работи в тези дни.

Други, които имат странични специалности или работят в областта на частния бизнес, няма да почиват, тъй като професионалните им отговорности не го разрешават.

„ На работа съм. Работя в телевизия, феновете си гледат телевизия без значение от празниците. Няма отмора. Представяте ли си по какъв начин затварят малките екрани. В частния бизнес нещата стоят по друг метод “, сподели Тошко Йорданов от „ ИТН ”.

„ Оставам единствено в България, тъй като тези празници са фамилни. Тази година беше толкоз тежка с три избора, че жена ми все се оплаква, че не може да ми види очите, ето в този момент ще има тази опция “, пошегува се Александър Симов от Българска социалистическа партия.

„ Оставам в София “, показа и депутатът от „ Демократична България ” и музикант Васил Гюров.

Петъчният спор за продължителността на коледно-новогодишната почивка раздели част от депутатите.

„ Тези почивни дни важат за всички, същото важи и за работните дни. Българските депутати не са свещени крави с повече права, само че това не значи, че когато всички в страната работят, депутатите да се размотават ”, разяснява ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

Част от депутатите желаеха понижаване на ваканцията, с цел да се избегнат непотребните разногласия, които ще отхвърлен жителите.

„ В рамките на предходното държавно управление отменихме лятната почивка. През тази лятна почивка Народното събрание не одобри безусловно нищо, занимавахме се с едни безкрайни чувания. Това беше моята мотивация за редуциране на ваканцията ”, показа Александър Симов от левицата.

„ Парламентът не е основал комисиите си. Дори да заседаваме нямаме нито комисии нито дневен ред “, изрази мнение Цончо Ганев от „ Възраждане ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР