Празникът Въведение Богородично“ е повод за дълбок размисъл, защото напред

...
Празникът Въведение Богородично“ е повод за дълбок размисъл, защото напред
Коментари Харесай

Ивелина Николова: В днешния век най-важната клетка в обществото е подложена на много обстрели

Празникът " Въведение Богородично “ е мотив за бездънен размисъл, тъй като напред е най-малката клетка в обществената сфера, само че и най-важната – това е фамилията. В днешния век фамилията е подложено на доста обстрели, тъй като " Спасение дебне отвред “. Това сподели изявление за предаването на  Радио " Фокус "     " Кюстендил – град на хилядолетна просвета и история "  Ивелина Николова, лекар по теология и учител по вяра. Тя уточни, че посланието на Църквата постоянно е едно и също, то стартира точно с морала.

Ивелина Николова уточни, че в ранна възраст, децата съумяват да имат уважението към своите родители. " Аз се тревожа обаче от това, което се случва в един малко по-късен стадий от тяхното съзряване, когато достъпът на учителя по вяра е малко по-ограничен и второ, самият напредък, възрастовата група на децата е малко по-различна от предходните години. Точно тук се случва тази толкоз нежна сегментация в тяхното схващане “, сподели Ивелина Николова.

Относно стъпалата, изкачени от Света Богородица и това, което всеки един християнин би трябвало да извърви, докторът по теология уточни, че преди всичко е вярата, тъй като таман без религия, се виждат резултатите от аморалното държание на децата и на родителите. След вярата идват вярата и любовта, а това първо ходило, построено на добродетелите, незабавно по-късно може да отключи идващите стъпала. Те се доближават към оформянето на една морална персона.

" Ако Света Богородица е образец за подражателство, тя е образец за подражателство поради морала, който е имала “, добави Ивелина Николова.

Цялото изявление с Ивелина Николова, лекар по теология и учител по вяра, слушайте в атачмънта.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР