Празник на минералната вода, здравето и красотата започна днес в

...
Празник на минералната вода, здравето и красотата започна днес в
Коментари Харесай

Празник на здравето и красотата в Минерални бани

Празник на минералната вода, здравето и хубостта стартира през днешния ден в и ще продължи до 18 септември. Част от програмата му е и Петият фолклорен фестивал на клубовете за национални танци „ С хоро на гроздобер “. Организатори са община Минерални бани и Сдружение „ Фолклорен клуб Славяни ”.

Началото бе сложено тази заран на бул. „ Васил Левски ”, до църквата, със занимателни спортни игри и рисунки на асфалт на паркинга пред общината. Празникът продължи на Лятната сцена с Детското утро „ Бъди звезда ”, водено от Хриси и Гери. Арт работилници под мотото „ С мирис на море ”, конкурс за гении, детски спортни и музикални игри, рисунка на разположение, занимателни фотоси с герой-изненада, доста награди и изненади за всички участници включваше програмата.

В 18,30 часа, още веднъж на Лятната сцена, ще стартира празничен концерт с присъединяване на Общински център за танцово изкуство „ Галаксико ”-Димитровград с началник Тихомир Митев и Формация „ Звезди ” с началник Димчо Делев и солист Росица Делева. Вечерта ще приключи с хоротека навън.

С пресъздаване на античния обред „ Виното на Сабазий-Загрей ” от 10 часа ще стартира съботната стратегия. В 12,30 часа ще е формалното разкриване на обновената социална минерална баня.

Веднага по-късно е дефилето на участниците във фолклорния фестивал „ С хоро на гроздобер ”. Програмата му ще продължи до 18,30 часа, след което ще има надиграване за купата Мис и Мистър Фестивал, връчване на грамоти за присъединяване и изненади със специфични награди.

От 19,30 часа на следващия ден е концертът с присъединяване на локални групи и реализатори и Ансамбъл „ Звездица ”– Димитровград. В 20,00 часа е празничният концерт на оркестър „ Фолк-палитра ” с гост-солист Ваня Вълкова. Вечерта ще приключи със слово на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и празнична заря.

В неделя от 11,00 часа на Лятната сцена е очакван Открит урок по разучаването на две нови национални хора.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР