Празнично шоколадово суфле, което носи само приятни емоцииНеобходими Продукти● черен

...
Празнично шоколадово суфле, което носи само приятни емоцииНеобходими Продукти● черен
Коментари Харесай

Неустоимо шоколадово суфле за Св. Валентин

Празнично шоколадово суфле, което носи единствено приятни страсти

Необходими Продукти

● черен шоколад - 200 г (мин. 50% какао)
● масло - 200 г
● яйца - 4 огромни
● кафява захар - 200 г
● бяло брашно - 100 г
● бурбонска ванилия - 1 ч.л.

За поръсване


● пудра захар - или какао

За гарниране


● сладолед - топки ванилов
● мента - листенца прясна
● физалис

Начин на подготвяне

1. Сложете на водна баня шоколада с маслото, с цел да се разтопят. Аз закупувам 2 натурални шоколада Schogetten, които са с обособени късчета, а не една цяла плочка - по този начин не се постанова да троша шоколада и да хвърчат дребни късчета из цялата кухня.

Кравето масло може да се размени с кокосово за феновете на здравословните ястия. Разбърквайте понякога добре, до момента в който се получи хомогенна и гъста шоколадова маса.

2. През това време в огромна купа разбийте с миксер яйцата и захарта, би трябвало да утроят размера си. За диабетици захарта може да се размени с мед, стевия, сироп от агаве или кленов сироп.

3. Добавете брашното и ванилията в яйчената примес.

4. Ако няма да го ядат деца – по избор може да добавите коняк, ром или различен алкохол към сместа за суфле (но не е задължително).

5. Изсипете в купата разтопения шоколад с маслото и още веднъж разбъркайте доста добре.

6. Разсипете във формички от сместа, като запълните съвсем до ръба. Аз персонално употребявам силиконови формички, тъй като не ми залепват (имам кръгли и тематични във форма на сърце:-), само че може да се употребяват също шолички за крем карамел или формички за крем брюле (керамични или от термоустойчиво стъкло).

7. Изпечете ги за 12-15 минути на 180 градуса. Класическата рецепта за шоколадово суфле е 12 минути, само че ние ги обичаме малко по-изпечени за 15 мин.

8. Извадете от фурната и оставете настрани най-малко за 5 минути да се поохладят като през това време може да си приготвите чинии или плочи за сервиране.

Желателно е да консумирате топло Шоколадовото суфле, с цел да има вътрешност от течен шоколад. Затова, в случай че прецените, че сместа ви е прекалено много, умерено може да приберете малко в хладилника или даже да замразите от нея. Важно е да изпечете тъкмо толкоз, с колкото може да се справите едновременно.

А в този момент единствено се наслаждавайте на тези невероятни шоколадови изкушения, да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР