Празничен водосвет отслужи снощи Пловдивският митрополит Николай в съслужение със

...
Празничен водосвет отслужи снощи Пловдивският митрополит Николай в съслужение със
Коментари Харесай

Михалково отбеляза годишнина с водосвет и пищно тържество ...

Празничен водосвет отслужи нощес Пловдивският митрополит Николай в съслужение със смолянски свещеник Висарион и свещеници от Смолян и Пловдив на тържеството във връзка 65-годишнината на минерална вода " Михалково ". Пред чешмата, издигната от " Михалково " АД, за 60-годишнината от началото на бутилирането, се състоя охолно празненство.

На събитието участваха регионалните шефове на Смолян и Пловдив Стефан Сабрутев и Ангел Стоев, кметът на Община Девин Здравко Иванов, командирът на 101-ви Алпийски полк полк. Димитър Кацаров, изпълнителният шеф на „ Михалково “ АД Димитър Дългъчев, бизнес сътрудници, кметовете на Михалково, Лясково и Осиково, Жана Величкова - изп. шеф на Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България и другари на компанията.

Компанията получи и приветствени адреси от Драгомир Николов - изп. шеф на Агенцията по заетостта, Здравко Димитров - кмет на Пловдив, доктор Митко Василев - основен шеф на Германо - Българската Индустриално-Търговска Камара.



" Събрали сме се през днешния ден тук, на първо място да благодарим на Бога, за това че е благоволил тук на това място да извира чиста, плодородна вода. Да благодарим на Бога за този скъп подарък, с който е дарил нашия народ. Да благодарим на Бога за благословения от Него труд на всичките тези, които в продължение на 65 години се трудят тук, с цел да популяризират водата на Родопите по всички лимити на нашето Отечество.

От Свещеното писание знаем, а и от персоналния си житейски опит, без Бога не можем да правим нищо ", сподели в словото си владиката Николай. Той благослови работещите в компанията и всички, които почитат и се трудят за този Божи подарък.

Изпълнителният шеф на " Михалково " АД насочи сърдечни благодарности към Негово Високопреощенство Пловдивския митрополит Николай за водосвета и към всички присъстващи за това, че са почели тържеството във връзка 65-годишнината от първата бутилка с естествено газирана вода в България.

" Благодаря на всички експерти и служащи за неуморния им труд, с който запазихме това начинание, което нашите родители са почнали преди 65 години и през днешния ден фабриката за бутилиране се намира на едно от първите места в България. През годините обновихме фабриката, направихме логистичен център в гр. Пловдив, в сложни времена поддържаме към 100-ина служащи. Помагаме на туризма, спорта, културните прояви в района и в цялата страна ", сподели изпълнителният шеф на „ Михалково “ АД Димитър Дългъчев.

„ Щастлив съм да Ви поздравя с честването на 65 години от първото бутилиране на естествено газирана вода „ Михалково “. Повече от половин век минерална вода „ Михалково “ е емблема на нашата област. „ Михалково” е един от най-старите производители на бутилирана минерална вода в България.

Добиването и бутилирането стартира в Михалково още през далечната 1956 година За тези минали години няма българско семейство, което да не се е докоснало до скъпото благосъстояние, извиращо от сърцето на Родопа планина “, сподели в приветствието си Сабрутев.


" Бог е отредил живота на нашата планета да бъде обвързван с водата. Където има вода, има живот. Благословени са тези, които се занимават с извличане, обработка и дистрибуция на вода. Когато преди 65 години хората в този край са почнали да добиват вода, те са се надявали тази активност да бъде сполучлива.

И това което виждаме през днешния ден, е блестящо доказателство за това. Фирмата " Михалково " е знакова за българската стопанска система и един от образците е построяването на модерния й логистичен център в гр. Пловдив ", сподели регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. Той пожела здраве на работещите и триумф на компанията, да пазят традициите и да ги надграждат и връчи като подарък на господин Дългъчев издание на " История Славянобългарска ".

" Горд съм, и освен аз, всички ние се гордеем, че този естествен запас, този естествен феномен, извора на естествено газираната минерална вода, се намира точно на територията на нашата община. Гордеем се, че този естествен запас към този момент 65 години се стопанисва и ръководи от две напълно български компании, благосъстоятелност на локалната общественост.

Те са доказателство за това, че български компании могат да вършат резистентен бизнес и да създадат марката " Михалково " една от водещите в страната ни. " Михалково " с изключение на добра компания и е и доста добър сътрудник на община Девин в голям брой обществени, спортни и публични начинания ", сподели в словото си кметът на община Девин Здравко Иванов като връчи на господин Дългъчев направения от управата и връчван за първи път почетен символен знак.

Поздравления от името на професионалната общественост насочи Жана Величкова - изп. шеф на Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България. " Благодаря ви за вашия заслужен труд, който всекидневно полагате с опитност. За здравословната конкуренция, с която провокирате пазара да се развива по най-високите международни примери ", сподели Величкова.

Тя насочи и особено приветствие към Димитър Дългъчев, като ръководител на Асоциацията, която 25 години сплотява дребни, междинни и огромни български мултинационални компании. " Винаги когато някой от нас има проблем, господин Дългъчев дава всичките си знания, с цел да помогне, без значение че сме съперници в неговото професионално решение ", сподели Величкова. Тя прочете и приветствен адрес от генералния изп. шеф на " Кока Кола " в България.

" Михалково са образец за българската непримиримост, за българския предприемачески дух и ще се развиват още повече ", сподели в словото си предприемачът Тодор Батков.

Празникът продължи с доста родопски фолклор. На площада се изявиха отбор " Родопа " и оркестър " Рожен ", а водещ на събитието бе примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова.



Минерална вода „ Михалково “ извира от 70 м дълбочина с температура 24 градуса, в екологично чист регион. Изворът е открит през 1936 година като планински бързей, отличаващ се по усет и аромат от елементарната вода. В края на 30-те години на предишния век локалните хора вземат решение да трансфорат водата в собствен главен занаят.

През 1956 година в дъсчена колиба се напълва ръчно първата бутилка с михалковска вода, която става експонат на Пловдивския панаир. Впоследствие за бутилиране се употребяват еднокранки и немска миялна машина.

В момента индустриалната база на „ Михалково “ е на повърхност от 21 декара - през 1970г. е открита новата фабрика, а през 2012 година нов завод. През 2016 година, във връзка 60-годишнината си, компанията построи чешма пред фабриката, от която тече естествено газирана вода, с цел да могат всички хора да си наливат от нея. През 2017 година компанията построи съвременен логистичен център в Пловдив, а през 2019 година са осъвременени напълно индустриалните мощности и издигнатите преди 50 години индустриални здания в Михалково.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР