Православният филм Светителят хирург с автор Ангел Бончев, спечели голямата

...
Православният филм Светителят хирург с автор Ангел Бончев, спечели голямата
Коментари Харесай

Филм, благословен от дядо Николай, спечели кинофест

Православният филм " Светителят хирург " с създател Ангел Бончев, завоюва огромната премия " Гран при " на Международния кино и телевизионен фестивал " Славянска приказка ". Филмът, отдаден на свети Лука Кримски се конкурираше с още 120 ленти от 15 страни. Церемонията се организира в Руския културно-информационен център в София, като всяка премия беше редувана с осъществяване на разнообразни танцови и музикални групи от България, Монголия и Украйна. Тази година Форумът е посветен  на 140-годишнината от освобождението на страната ни от турско иго. Огромно многообразие от жанрове имаше тази година на фестивала, само че единствения православен филм беше " Светителят хирург ".

" Това е един популярен труд на режисьора Ангел Бончев. Много ценим неговия труд за свети Лука Кримски. Нека повече сходни филми да се вършат, които да насърчават полезностите ", съобщи при награждаването ръководителят на журито учен Димитър Димитров.

" Светителят хирург " бе основан с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, а премиерата му бе на 11 февруари 2017г. в Пловдив. " Благодарен съм на митрополит Николай, който ми откри свети Лука, и който ми се довери да основа " Светителят хирур ". Нито една премия не може да опише щастието, че свети Лука Кримски е достигнал до сърцата на българите точно посредством моя филм, съобщи за " Добротолюбие " създателят на кино лентата  Ангел Бончев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР