Православните християни днес отбелязват Тодоровден, известен още като Конски Великден.

...
Православните християни днес отбелязват Тодоровден, известен още като Конски Великден.
Коментари Харесай

С конни надбягвания отбелязваме Тодоровден

Православните християни през днешния ден означават Тодоровден, прочут още като Конски Великден. Според традицията конете се зареждат, а по-късно се вършат конни надбягвания, наречени кушии. От едно такова място предава Камелия Колева.

Намирам се на стадиона в столичния квартал Бенковски. Днешният ден, с изключение на празник на всички именици, е и празник на столичната конна полиция.

В момента гледаме и 16-те коня на конната полиция към Столична дирекция на вътрешните работи, с техните ездачи. Те вършат проява на стотиците присъстващи на стадиона. Това, което ще следим, е безгрешната съгласуваност сред ездачите и техните коне.

Столичната конна полиция е единствената в България. Те се грижат както за защитата на всеобщи мероприятия, по този начин охраняват и столичните паркове. Следят и за спазването на реда на събития като мачове, да вземем за пример.

В момента те извършват комплицирани функционалности, по-късно ще гледаме и обичайното надпреварване с коне. Те ще прескачат трудности, ще има разнообразни демонстрации. За спечелилите са готови и купи.

Голям празник е тук, в квартал Бенковски. Предлагам да останем и с част от атмосферата...

 

Награждаването на спечелилия вижте в идващото видео:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР