Православната църква отбелязва днес деня на светите Вяра, Надежда и

...
Православната църква отбелязва днес деня на светите Вяра, Надежда и
Коментари Харесай

Честваме Деня на София


Православната черква отбелязва през днешния ден деня на светите Вяра, Надежда и Любов и майка им – София. Днес честват столицата София и град Лом.

Денят е разгласен за празник на София с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 година. По мотив Деня на София общинските музеи и столичния зоопарк ще работят със свободен вход.

С безвъзмезден достъп за посетителите ще са Регионален исторически музей - София, музеят под базиликата " Света София ", парк-музея " Врана ", както и Софийска градска художествена изложба.

В Историческия музей жителите и посетители на София ще могат с изключение на непрекъснатата експозиция да прегледат и пет изложения както и монетното богатство от площад " Света Неделя ".

Обектите ще работят при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Музиканти ще свирят в метрото, а празнични концерти ще има навън в столичните региони. Тържествен типичен концерт ще стартира в 19 часа на платформата А6 зад НДК.

Заради епидемиологичната конюнктура Денят на София ще отбележим малко по-особено.Ще спазим всички обичаи -с повдигането на знамето, с награждаването на създателите на София за необикновен принос в областта на културата и изкуството за тази година. Чрез технологиите ще можем да се обърнем към хората и с помощта на телевизионния екран ще можем да чуем и да забележим и номинираните, и лауреатите на премиите на София, разгласи кметът Йорданка Фандъкова.

На този ден почитаме християнските добродетели и стремежът към тях, защото от епохи наред народът ни има вяра, че положителното в никакъв случай не се не помни и един ден ще бъде възнаградено, както и че положителният човек в никакъв случай не остава бедняк, даже и да е безпаричен.

На този ден имен ден честват: София, Сока, Софи, Вяра, Вера, Верка, Надежда, Надя, Надин, Любов, Любомира, Любомир, Люба, Любо, Любчо, Любен.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР