Правосъдният министър Надежда Йорданова ще задейства във ВСС процедура по

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова ще задейства във ВСС процедура по
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Правосъдният министър ще поиска освобождаването на Гешев

Правосъдният министър Надежда Йорданова ще задейства във Висш съдебен съвет процедура по предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Това съобщи министър Йорданова на брифинг часове откакто излезе решението на Конституционния съд, с което се позволява сходно искане от страна на министъра на правораздаването.

Днес Конституционният съд реши единомислещо, че министърът на правораздаването може да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор и на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Предстои публикуването на претекстовете към решението.

Питането на Министерския съвет до Конституционния съд беше направено откакто Висш съдебен съвет отхвърли да прегледа всъщност предложение на служебния министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

През последния месец министърът на правораздаването Надежда Йорданова неколкократно съобщи, че би инициирала процедура за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев във Висш съдебен съвет, в случай че Конституционният съд допусне това.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР