Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че има принос в писането

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че има принос в писането
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Наричат ме Барни Ръбъл, имам ги на списък


Правосъдният министър Данаил Кирилов разгласи, че има принос в писането на новата Конституция. Добави, че е афектиран на тези, които в обществените мрежи го назовават Барни Ръбъл и пишат иронични мнения за това, че той ще написа измененията в главния закон. Година и половина ми викат Барни Ръбъл една политическа партия. Аз имам лист, 250 члена всекидневно ме назовават по този начин. Хем ме иронизират, хем се подиграват, а пращат предложения за другарство, добави той, разяснява Кирилов пред публицисти в Бояна, където се организира Националното заседание на прокурорите и следователите, свикано от Иван Гешев.

Той отхвърли да каже кои други негови сътрудници, с изключение на него са писали препоръчаната от ГЕРБ конституция. В моята част, поемам отговорност за това не се укривам и не се разгласявам. Не съм единствен, взел участие в подготовката на първичния план. Той извърши задачата си. Няма връзка сред нещата, считам, че като министър имам опцията да показвам мнения, сподели той във връзка възбраната, която получи от премиера да написа постове във Facebook.

Не мога да посоча дните - беше работен от два екипа от трима сътрудници. Няма да ви ги кажа кои са сътрудниците предвид на вашата офанзива, обърна се той към публицистите Миролюба Бенатова и Полина Паунова.

На въпрос дали се е обидил на премиера за възбраната да написа в обществените мрежи, Кирилов обясни: " Не съм се обиждал. Уважавам мнението на премиера и това е вярно в съответния случай. Приемам, че съответни лица са се почувствали персонално наранени. В никакъв случай не скърбя за написаното. Ако скърбя за нещо, то е че не развих тезата си, тъй като се спекулираше с някои от отправните тези...Не мога да схвана сътрудниците - хем иронизират, хем изливат яд, а пращат предложения в обществените мрежи ".

В отговор на въпроса за какво се планува да бъде разграничен Висш съдебен съвет, министър Кирилов отговори: " Висш съдебен съвет е разграничен - по този начин, както е предложила Венецианската комисия. " Какво не сме изпълнени? Спорът остана за една численост, една математика - да има защо да приказваме... Едни хора просто се опасяват, че няма да имат теза. Ако се одобри, че всичко е изпълнено правилно и тъкмо, едни хора се опасяват, че няма да имат теза и няма да имат работа “.

Кирилов разяснява и днешните изявления на форума на прокурорите, които доста си приличаха, упорства за самостоятелност на пророкуратурата и се оплакаха от офанзивите на Христо Иванов и „ Да, България “: „ Даваме сериозна поръчка за доста сериозен политически, парламентарен и публичен спор за измененията в Конституцията. Като отговор на това наше предложение считам, че бяха декларациите на прокурорите, тъй като и те се усещат наранени. Разчитам единствено на един рационален, открит, некорумпиран политически спор без олигарси, които да го манипулират “.

Валентин Касабов от НФСБ означи, че позицията на партията е, че наложително тези съвещания за привикване на Велико Народно заседание и промени в Конституцията би трябвало да се състоят. Въпросните диалози щели да стартират още на следващия ден.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР