Правосъдният министър Данаил Кирилов, който преди дни уволни шефа на

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов, който преди дни уволни шефа на
Коментари Харесай

Кирилов ще чака 14 дни за уволнението на шефа на затворите

Правосъдният министър Данаил Кирилов, който преди дни " уволни " шефа на пандизите Васил Миладинов в изказване пред медиите, към момента не е издал заповед за освобождението му. Той ще чака да изтече болничният на шефа на основна дирекция " Изпълнение на наказванията ".

Заканата, че Миладинов ще бъде освободен докара до напрежение измежду надзирателите. В петък те се причислиха към полицейския митинг с искане за по-високо възнаграждение на нощния труд, а по-късно група от към стотина души отиде пред Министерството на правораздаването, с цел да желае от Кирилов претекстове за готвеното уволняване.

Министърът слезе при тях, само че по този начин и не изясни за какво желае да освободи Миладинов. Вместо причини Кирилов подчертава върху термина " уволняване ", който бил " по-скоро журналистическа интерпретация ", тъй като юридически верният бил " освобождение ".

На надзирателите министърът сподели, че не желае да влиза в диспути по този въпрос и ги кани да обсъдят проблемите на службата. Те обявиха, че ще му отговорят дали одобряват поканата след заседание.

Досега Кирилов не е дал никакви претекстове за уволнението на Миладинов. В сряда при посещаване във Върховния касационен съд той изясни, че след три часа ще подпише заповедта. По-късно стана ясно, че шефът на пандизите е излязъл в болнични.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР