Правосъдният министър Данаил Кирилов е поискал оставката на шефа на

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов е поискал оставката на шефа на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов поиска оставката на шефа на затворите

Правосъдният министър Данаил Кирилов е изискал оставката на шефа на пандизите, съобщи БиТиВи.
Директорън на Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията” основен комисар Васил Миладинов ще бъде заменен, разгласи Кирилов. Той съобщи, че ще подпише заповедта за освобождението на Миладинов до края на деня.
Кирилов заяви новината, откакто взе участие в инцидентното систематизиране на каузи в Търговскатата колегии на Върховния касационен съд.
Преди да отиде в ареста, правосъдният министър прочел доста тъжби от арестанти, от които се сигнализира за неприятното им положение. Кирилов си отбелязал най-малко 15 детайла и решил, че би трябвало да се извърши неочаквана инспекция. Това, което видял било по-добро от описаното в жалбите.
При всички положения има какво да се подобравя, тъй като въпреки всичко е арест и той е строен в социалистическа България, означи правосъдният министър и добави, че би трябвало да се подобрят решеките и прозорците на арестантските килии.
Данаил Кирилов ревизирал и храната на пандизчиите по обяд. По думите му тя била от приблизително качество, само че видял по какъв начин подхождат и арестантите при липса на ледник. Кирилов разясни, че в килиите на арестантите се употребила течаща вода за изстудяване и случаи, в които имало съзнателно задръстване на санитарията, с цел да има изстудяване.
Васил Миладинов бе назначен откакто предшественикът му - Свилен Цветанов подаде оставка и стана зам.-шеф на пандизите след бягството на двамата наказани - Радослав Пелов и Владимир Стефанов. По-късно Пелов бе убит.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР