Правосъдният министър Данаил Кирилов е подал оставката си. Това драматично

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов е подал оставката си. Това драматично
Коментари Харесай

Данаил Кирилов подаде оставка. Как ще продължи анимацията?

Правосъдният министър Данаил Кирилов е подал оставката си. Това трагично събитие неизбежно изостри нашата журналистическа подигравка, а сетне докара и до съвсем непреодолимата горест, съпътстваща всяка трогателна разлъка с националните ни любимци. Вероятно се питате за какво ги дефинираме като любимци, откакто желаеме оставките им, заслепени от цялата си свирепост. Отговорът се състои в неподправеното трогване, което изпитвахме, при всяка непредсказуема имитация, изречена от министър в третия кабинет на Борисов. Особено в случай че е Дани Кирилов. Тогава нашите мозъци се превръщаха в сцена за разрастване на креативен светове. Там Ангелкова навяваше мемоари за русалките от „ H2O “ в обезверените си опити да избави родния туризъм, пък било то и с Божията помощ. А СпонджБоб закупи нови измерения на битие в парк Росенец, където откри своя гневен съперник в лицето на Барни Ръбъл. 

Уви, след дългогодишно „ джуркане “ политическата анимация, към която бяхме ненаситни, доближи финалните надписи с непредвиден за нас край, освен това в деня, в който министър председателят падишах трябваше да изпита неописуемата наслада от прерязването на една лентичка. Лентичка, с която третият лъч на метрото грейва в софийската инфраструктура, с цел да ни заслепи по този начин, че да не съзираме дупките по пътищата. И в действителност, доста верен метод е избрал владетелят ни: Като има дупки, да се возАт на метро, утвърдено и от Европейски Съюз! Но дано се върнем на Дани Кирилов и да проучваме аргументите за нещастния завършек на анимационната драма. Ние сме уверени, че зад него стоят няколко аргументи, а също и възможност за продължение на сагата. Ето и нашите догатки!

Цензурата над фейсбук постовете на правосъдния министър в оставка е довела до тежки прочувствени контузии за него. Тъгата (която прочее се усилва и при мен, до момента в който пиша тези редове), налегнала Кирилов, не е могла да бъде притъпена даже от новата му занимавка, изразяваща се в това да размахва маркерите над новата си брошура за оцветяване, подарена му от премиера. Знаете, това е Конституцията. Невъзможността да загатва обичаните си герои в редовете на новия висш закон, е станала причина за яростта на Дани. Първо, в недоволството си е замерил с документа представителите на Вътрешна македонска революционна организация, с което се изяснява ентусиазмът им за промени, а след това е стигнал и до обезверения излаз: пъкленият проект за възмездие в сюблимен за притежателя на министъра в оставка момент. И стигаме до вездесъщата оставка, поради която господин Борисов напълно умерено би могъл да възкликне (разбира се, пред медиите): „ Съсипàха го тва рязане на лентички, що се махна Дани тъкмо през днешния ден, аз му се карах и го шамаросвах, но с душа го правех! “. 

Има и различен вероятен сюжет, който стои зад края на политическата анимация. Той обаче загатва за продължение на сагата, по тази причина можем да си отдъхнем! Както добре знаете, политиците обичат да се преквалифицират, като с тези си дейности способстват за още по-доброто ни въодушевление. Затова имаме учредения да твърдим, че и обичаният ни Дани желае да има ново занятие, и то не къде да е, а в новооткрития трети лъч на метрото. Там евентуално ще заеме поста на ватман. Ние към този момент си го представяме в униформа, съчетаваща добре изгладена светлосиня риза и фуражка (да не се бърка с каскет).

Предполагаемата нова специалност на Кирилов ще донесе мечтаната от него независимост: към този момент няма да бъде належащо да търси разрешение от премиера за това кой бутон от пулта в кабината да натисне, а нередовните пасажери ще бъдат порицавани в персоналната му фейсбук страница, без да бъде наблюдаван от „ бели хакери “. В почивките си пък ще свързва с писалка точките на картата, символизиращи метростанциите. Може да се окаже, че те са ситуирани по този начин, че да образуват контурите на някой воин от обичано детско предаване. Достатъчна причина да не скърбим за правосъдния министър, върху чието лице още веднъж ще грейне разтапящата детска усмивка! 

Дали нашите догатки са основателни, следва да разберем. Засега спираме дотук със загадъчната фраза: „ Оставките са персонален акт, от вас разбирам “. И ще се надяваме тя да е тийзър към новите кино завършения на политика, който анимира правосъдната система. А тя в действителност е като хорър, в който жертви на едно безумно „ джуркане “ сме самите ние. 

 
Хейтминутка: Анимационни министри в анимационна страна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР