Правоохранителните органи на френския град Арас, департамент Па дьо Кале,

...
Правоохранителните органи на френския град Арас, департамент Па дьо Кале,
Коментари Харесай

Образуваха дело заради шумното квакане на жаби

Правоохранителните органи на френския град Арас, департамент Па дьо Кале, проверява дело, формирано поради шумното квакане на жаби в двора на частен парцел.

Стопанинът на градината описа пред публицисти от локалното издание La voix du Nord по какъв начин в края на юни пристигнали двама служители на реда, които му съобщили за недоволството на негов комшия от гръмогласните земноводни. Оказа се, че две жаби са се заселили през май в неговото езерце. С настъпването на размножителния интервал почнали много мощно да " пеят своите нощни песни ", с което провокирали гнева на комшиите.

" Истина е. Чуваха се доста мощно, само че към този момент не шумят. Мисля, че след брачния интервал никой няма да се оплаква от тях ", разкри притежателят на градината. Но делото против жабите не е закрито и стопанинът на езерото още веднъж бил посетен от чиновници на органите на реда. Този път с тях бил и заместник-кметът на града. Властите помолили мъжа да затваря жабите в гаража си за през нощта.

" Това е неуместно. Пробвайте да хванете жаба в езеро. И те са предпазени типове. Не считам да ги пропъждам ", сподели мъжът. Според него всичко това е обвързвано с някаква мода. Той напомни случая с французин от департамента Уаз, санкциониран с 500 евро, тъй като петелът Коко прекомерно гръмогласно кукуригал заран. Същата финансова глоба чака и притежателя на петела Морис от остров Олерон.

Вестник " Фигаро " отбелязва, че делата поради държанието на животни се трансформират в наклонност. За да я спре, кметът на община Гайак в департамента Жиронда предложи селските звуци да бъдат включени в Списъка с национално завещание, а по-късно и в листата на ЮНЕСКО. Авторът на самодейността към този момент е събрал доста подписи под своето предложение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР