Правната комисия в Народното събрание заседава по внесените три законопроекта

...
Правната комисия в Народното събрание заседава по внесените три законопроекта
Коментари Харесай

Правната комисия в НС заседава по внесени предложения за отпадане на златните паспорти

Правната комисия в Народното събрание заседава по импортираните три законопроекта за промени в закона за българското поданство, съобщи Българска телеграфна агенция. Става дума за текстовете, които дават опция за облекченото приемане на българско поданство против вложения в страната ни. България, Кипър и Малта са страните, разказани в интернационален отчет, в които има такива процедури, сподели заместник-правосъдният министър Юлия Ковачева при започване на съвещанието. Министерският съвет е един от вносителите на измененията. Другите са направени от Движение за права и свободи.

Хамид Хамид напомни, че даже след направените промени в предходни години, България продължава да получава рецензии за издаването на така наречен "златни паспорти ". Движение за права и свободи желае в тримесечен период да се направи инспекция на издадените стотина сходни паспорта.

На съвещанието участва шефът на Държавна организация "Национална сигурност " Пламен Тончев. Той съобщи, че ДАНС поддържа премахването на този тип документи. В инспекциите обаче е нужно да се включи министерството на стопанската система, сподели Тончев и изиска по-дълъг период за инспекцията. Според него е нужно това да се прави на шест месеца. 13 случая с нередности е установила ДАНС досега, като някои лица към този момент са с отнето българско поданство, а други са в процедура по изтриване.

/РИ/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР