Правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не

...
Правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

„ Правната комисия би трябвало да работи плътно и оперативно. Това не значи, че би трябвало да се „ претупват “ законопроектите. Има доста способи да се реализира положително движение на работа, което да не е за сметка на качеството . “ Това сподели в изявление за БНР Надежда Йорданова, народен представител от „ Демократична България “ и член на Правната комисия.

Според Йорданова ГЕРБ е посочил, че ще употребява „ всяка опция на Правилника, с цел да бави работата, това не е нещо ново за българския парламент “.

Днес е крайният период народните представители да подават своите оферти за промени в настоящия Правилник за активността на Народното събрание, посочи Надежда Йорданова в предаването „ Преди всички “.

В сегашния устав не е написана процедура за наложително довеждане на премиера в Народното събрание, съобщи тя. „ Моето мнение е, че би трябвало да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури . “

В законопроекта на „ Демократична България “ се планува професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти, уточни още Йорданова.

Не може да се разяснява за , съобщи Надежда Йорданова във връзка изказвания за съгласие сред „ Демократична България “ и Движение за права и свободи, в това число за поста ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Разговори с Движение за права и свободи няма , по другите въпроси гласуваме друго, добави Йорданова.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР