Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който

...
Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който
Коментари Харесай

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство показа прелиминарен законопроект, в който се предлага формалното систематизиране на криптовалутите като неповторима форма на персонална благосъстоятелност за да се открият по-ясни правни насоки за цифровите активи.

Ако законопроектът бъде утвърден, той ще ускори използването на правата на благосъстоятелност при правни разногласия, свързани с криптовалути.

Това предложение има за цел да приспособи отличителните характерности на цифровите активи, в това число токени и криптоактиви, в обичайна правна рамка на Англия и Уелс, като ги признае за обособена категория имущество.

За да се оправи със комплицираните механически аспекти на нововъзникващите технологии, Правната комисия предлага евентуалното разчитане на съда на промишлен панел и се застъпва за образуването на разнороден екип с експертен опит в разнообразни дисциплини, който да подкрепи участниците на пазара в опазването на техните активи.

Това начинание е в сходство с по-широките цели на Обединеното кралство за рационализиране на крипто регламентацията и поощряване на софтуерните нововъведения, като нарежда района на Англия и Уелс като водещ международен център за финансиране на цифровите активи.

В Обединеното кралство към този момент са регистрирани голям брой компании за криптовалути в региона, а неотдавнашните законодателни дейности, като да вземем за пример признатия през предходната година Закон за финансовите услуги и пазари, слагат основите на по-нататъшни регулаторни достижения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР