Правната комисия на Европейския парламент обсъди предложенията за промяна на

...
Правната комисия на Европейския парламент обсъди предложенията за промяна на
Коментари Харесай

Емил Радев: Новите технологии налагат нови правила за събиране на доказателства

Правната комисия на Европейския парламент разиска предложенията за смяна на регламента за съдействието сред съдилищата при събирането на доказателства по цивилен и търговски каузи. Докладчик по тематиката е българският евродепутат от Емил Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него задачата на инструмента е да обезпечи ефикасна рамка за трансгранично правосъдно съдействие. " Събирането на доказателства при сходни случаи е от решаващо значение за регулирането на взаимната правна помощ по цивилен и търговски каузи сред държавите-членки ", безапелационен е Радев.

Като част от работата си по досието той направени редица спомагателни обяснения в текста. Те се отнасят до определенията за съд по смисъла на регламента, въвеждането на опция за събиране на доказателства от разстояние посредством актуалните информационни технологии, както и нуждата да се подсигурява използването на професионалната загадка в тези условия.

" При събирането на доказателства участниците във видеоконференция или друга процедура, основана на новите технологии, би трябвало да бъдат осведомени за времето и механизма за показване на доказателства. Това е извънредно значимо за вярното и законосъобразно осъществяване на правосъдния развой ", разяснява Радев.

Той изрази терзание по отношение на обработването и отбраната на персоналните данни в актуалната софтуерна среда, като моли да бъдат изцяло съобразени с условията на прелюдия нов правилник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР