Правителството взе решение за оказване на подкрепа и даване на

...
Правителството взе решение за оказване на подкрепа и даване на
Коментари Харесай

България ще приеме до 70 афганистанци със семействата им

Правителството взе решение за оказване на поддръжка и предоставяне на леговище на до 70 афганистански жители, които са работили в българското посолство в Кабул и дружно с българските контингенти на терен.

Служебният министър председател Стефан Янев изясни, че България ще даде леговище и на фамилиите на тези афганистански жители.

" Важно е от позиция на съпричастността и солидарността, както и във връзка с това, че тези хора са работили за България. Даваме си сметка, че обстановката е доста динамична и самото евакуиране на тези хора от Афганистан ще бъде задоволително мъчно и предизвикателство. Но със основаната организация се надяваме да реализираме триумф и в последна сметка да сме в положение да демонстрираме готовността на българската страна да даде леговище на тези хора, които са работели за България ", сподели Стефан Янев.

Към момента Европейски Съюз няма общо решение на предстоящата бежанска рецесия поради обстановката в Афганистан. Унгария и Австрия оповестиха, че няма да одобряват бежанци.

Република Северна Македония обаче разгласи, че ще одобри на своя територия 450 афганистански бежанци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР