Правителството в Словения официално прекрати епидемиологичното положение като по този

...
Правителството в Словения официално прекрати епидемиологичното положение като по този
Коментари Харесай

Словения каза край на Covid-19 пандемията

Правителството в Словения публично приключи епидемиологичното състояние като по този метод стана първата европейска страна направила това.

Причината за това решение на държавното управление е, че през последните две седмици в страната не са открити повече от 7 нови случая за ден , заяви Reuters.

Отсега нататък хората, идващи в страната от други страни в Европейския съюз, няма да бъдат под карантина.
 И Словения затвори границата си с Италия
И Словения затвори границата си с Италия

Предприетата мярка е по сходство на решението на Австрия

Въпреки оповестения завършек на епидемията обаче жителите ще би трябвало да продължат да носят маски на закрити публични места и да съблюдават отдалеченост.

Припомняме, че от средата на март Словения затвори всички учебни заведения, спортни и културни институции, питейни заведения , заведения за хранене, хотели и магазини, с изключение на магазините за хранителни артикули и дрога, като в същото време анулира публичния превоз.

Правителството стартира облекчение на блокирането от 20 април . Общественият превоз възобнови по-рано тази седмица, до момента в който идната седмица някои възпитаници ще се върнат в учебните заведения. Всички питейни заведения и заведения за хранене, както и дребни хотели с до 30 стаи ще могат да бъдат отворени идната седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР