Правителството твърдо застава зад свободата на медиите, защото всеки друг

...
Правителството твърдо застава зад свободата на медиите, защото всеки друг
Коментари Харесай

Шефът на радио „Свободна Европа“ – при Киро

„ Правителството твърдо застава зад свободата на медиите, тъй като всеки различен избор на държание по отношение на тях значи връщане към неприятни, остарели практики “. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на срещата си с президента на „ Радио Свободна Европа/Радио Свобода “ Джейми Флай.

В този подтекст министър председателят уточни, че приоритет за държавното управление е медиите да извършват своята задача без значение и по отношение на стандартите на специалността. Подобряване на правната рамка по отношение на източниците на финансиране, битката с езика на омразата и прозрачността на собствеността на българските медии са от основно значение за независимостта им, бе безапелационен Кирил Петков.

В тази връзка министър председателят уточни, че с негова заповед от през днешния ден стартира работа междуведомствена работна група по отношение на осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия за отбраната на медиите и плурализма.

С тази цел ще се разискват да вземем за пример образования на чиновници на Министерство на вътрешните работи за работа със сигнали, подадени от публицисти. Във фокуса на работната група ще бъде тематиката и за оптимизация на активността на институции във връзка с отбраната на публицистите, медийната благосъстоятелност и финансиране им.

В хода на диалога министър-председателят Кирил Петков и президентът на „ Радио Свободна Европа/Радио Свобода “ Джейми Флай разискаха провокациите, пред които България и Европа се изправят поради войната в Украйна, хибридните офанзиви, подправените вести и даже подправените събития.

Джейми Флай означи пред премиера, че „ Свободна Европа “ ще разшири активността си в България като ще разчита на публицисти от страната. Президентът на „ Радио Свободна Европа/Радио Свобода “ уточни още, че  в последните месеци от медията следят извънредно мощна активизация на така наречен интернет тролове и подправени вести в България по две съществени тематики: войната в Украйна и дейностите на държавното управление.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР