Правителството следи много внимателно възможността дали всички тези продукти, за

...
Правителството следи много внимателно възможността дали всички тези продукти, за
Коментари Харесай

Петков: Не се поддавайте на паника и на Фейсбук, няма да свършат тези продукти

Правителството следи доста деликатно опцията дали всички тези артикули, за които се приказва, че може да има заплаха да ги няма - че ги има. Не се поддавайте на суматоха и на Facebook, няма да свършат тези артикули. Знаем, че цените се качват. Но те би трябвало да се качват на база на инфлацията, която е няколко %, а не с пъти. Това съобщи министър председателят Кирил Петков.

Коментарът му е във връзка на големите опашки, които се извиха в цялата страна в събота поради промоция на олио. Имаше конфликти, спорове, а възрастен мъж даже умря, до момента в който се реди на опашка в магазин в Бургас. Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова съобщи тогава, че "има олио да залеем цялата страна. Няма потребност от презапасяване. Създава се изкуствена суматоха ". А Асен Василев уточни, че "има информация, че сходни акции се приготвят с брашното и захарта. Това са медийни нервности, които изчезват за ден-два ", сподели той.

Петков прикани да не се дава опция на спекуланти да "ловят риба в мътна вода ".

По думите му вицепремиерът Нинова сега следи от близко всички цени на храните. "Всички дружно би трябвало да знаем, че имаме работещо държавно управление, а ФБ и суматохите не би трябвало да са всекидневие, с цел да нямаме произшествия като този с олиото в събота ", прикани министър-председателят, представен от.



Министър-председателят заяви също, че "бизнесът ще бъде подсилен и през април месец .

Нивата, на които ще бъде подсилен за цените на ел. силата, ще ги обсъдим до края на тази седмица ", съобщи след среща с работодателските организации в Министерския съвет, министър председателят Кирил Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че при започване на идната седмица ще има предложение за нова мярка.

Петков дефинира като доста градивна днешната среща с всички работодателски организации, които съставляват огромна част от бизнесите в България.

"Всички сме изправени пред невиждана рецесия откъм войната в Украйна, цените на газа, на ел. силата. Всички осъзнаваме, че огромна част от факторите са външни и

България сега е в средата на една съвсем съвършена стихия " , сподели министър председателят.

Той уточни, че държавното управление и работодателските организации са обединени. "Всички дружно, всички сме в една лодка и ще можем да излезем въз основата на знанията и на разговора, който имаме ", сподели Петков.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР