"Правителството ще отвори ли държавния резерв - българите имат нужда

...
"Правителството ще отвори ли държавния резерв - българите имат нужда
Коментари Харесай

Нинова пита: Правителството ще отвори ли държавния резерв?

"Правителството ще отвори ли държавния запас - българите имат потребност от защитни ограничения, а лекарите от средства, дрехи и респираторни апарати ".

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискването на Закона за ограниченията за изключителното състояние.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия ще се въздържи по законопроекта и ще направи оферти сред първо и второ четене да се отвори държавния запас, да се създадат планове за актуализация на бюджета и да се подхващат крути ограничения за ограничение на спекулата и отсрочване на битовите заплащания и частните лечебни заведения да бъдат включени в цялостния развой.

Нинова обърна внимание, че в Закона за ограниченията за изключителното състояние липсва солидарността. Тя разкритикува и наказванията, планувани в законопроекта за медиците, в случай че откажат да си извършват служебните отговорности.

„ Всички сме единомислещи, че най-важният въпрос е запазване на здравето на българските жители. Нека да погледнем отвън залата. Какво вълнува хората на открито. Едни житейски естествени ежедневни въпроси стоят пред всички нас.

Те споделят: „ Нямаме маски, няма медикаменти ". Лекарите споделят: „ Нямаме апарати ". Нямат задоволително дезинфектанти. Как реагира държавното управление на този първи наложителен въпрос? Започва да пренастройва стопанската система за произвеждане на маски и дрехи. Добре,прекрасно, само че сега ги няма. Това пренастройване ще отнеме месеци.

„ Тук слагам за пети път в границите на две седмици един въпрос. За пети път и пет пъти - гробно безмълвие. Има ли България държавен запас, какво има в него.

Има ли го или го няма там, тъй като уважаеми дами и господа народни представители, в каквото изключително състояние да сме, в България важат закони. И в Закона за държавния запас написа член 2: държавни запаси са медикаменти, болнично имущество, дезинфектанти, защитни дрехи и така нататък

Докато си ги произвеждаме, до момента в който чакаме публичната поръчка питаме и настояваме - ще отворите ли държавния запас или се страхувате, тъй като това може би го няма. Уважаеми ръководещи, към този закон има разпоредба, в която написа следното: при такива обстановки се позволява безвъзмездното даване на държавните запаси на лечебни и здравни заведения и домове за обществени грижи.

Кога държавното управление на Борисов ще извърши Закона за държавния запас и подзаконовите нормативни актове към него. Българите сега имат потребност от тези защитни ограничения, а лекарите от тези средства, дрехи и респираторни апарати ", добави Нинова.

Тя напомни предложенията на Българска социалистическа партия. „ Вие отново казвате това е популизъм. Не. Да седнем рационално, с числата, само че да пристигна и Горанов. Колко пари има във фискалния запас на страната. Всякакви спекулации вървят, има ли ги няма ли ги? ", съобщи Нинова. Тя попита дали има ред и закони в страната при изключително състояние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР