Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на външните

...
Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на външните
Коментари Харесай

Увеличава се числеността на Инспекторатите към МВнР и Министерството на правосъдието

Правителството одобри промени в Устройствения устав на Министерството на външните работи, според които се усилва щатната бройка на Инспектората към ведомството от 8 на 11 щатни бройки.
Увеличението на щатните бройки е в границите на общата бройка на министерството. То се прави за сметка на намаляването на числеността на дирекция „ Външнополитическо обмисляне, информация и съгласуваност “ с две щатни бройки и на общата бройка на чиновниците на задграничните представителства на Република България с една щатна численост.
Съгласно друго държавно Постановление числеността на Инспектората в Министерството на правораздаването от 7 щатни бройки към сегашния миг се усилва с 3 щатни бройки, които са за сметка на числеността на личния състав в Главна дирекция „ Регистри “ на Агенция по вписванията.
Промените в двете министерства имат за цел привеждането на числеността на звената в сходство Наредбата за структурата и минималната бройка на инспекторатите, призната на 1 юни 2018 година
В нея се планува органите на държавна власт, към които има основани инспекторати по Закона за администрацията да разполагат с не по-малко от 10 инспектори, в това число началник, при брой на чиновниците в проверяваните структури над 1200.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР