Правителството прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ за

...
Правителството прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ за
Коментари Харесай

Кабинетът Денков одобри нов пакет военна помощ за Украйна

Правителството одобри нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна. Това излиза наяве от решение на Министерски съвет, взето още в петък.

В него не се показва какво тъкмо включва пакетът, само че в известие ведомството акцентира, че " утвърденият лист е съпоставим по размер с помощта от първия пакет, провиснал от служебното държавно управление " през декември 2022 година И тогава не беше ясно каква тъкмо военна помощ се изпраща за въвлечената в спор страна, като Министерството на защитата разгласи информацията за конфиденциална и по този начин и не я разкри.

Изпращането на военната помощ се прави в осъществяване на решението на Народното събрание от декември 2022 година

Новината идва седмица, откакто министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи, че България би трябвало да оказва помощ на Украйна, която сега прави контраатака против съветските сили в опит да си върне окупираните от тях украински територии.

Скоро се чака и решение, с което България да се причисли и към за обезпечаване на 1 млн. броя муниции и снаряди за Украйна, откакто президентът Румен Радев и неговото служебно държавно управление отхвърлиха да се включи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР