Правителството предлага Народното събрание да ратифицира изменение на Споразумение за

...
Правителството предлага Народното събрание да ратифицира изменение на Споразумение за
Коментари Харесай

От 12 на 19 месеца се удължава срокът за предоставяне на Стратегия за финансиране на ВиК сектора


Правителството предлага Народното събрание да ратифицира изменение на Споразумение за даване на консултантски услуги за създаване на Стратегия за финансиране, подсилване на регулаторния потенциал сред Министерство на регионалното развитие и Световната банка.

С подписаното на 2 ноември т. година изменение се удължава от 12 на 19 месеца срокът за даване на Стратегията за финансиране на бранш ВиК и отпада правенето на отчет за осъществяване на дейностите по преоценка на обществените ВиК активи.

Удължаването периода за създаване на Стратегия за финансиране на бранш ВиК цели установяване на размер, източници и способи за финансиране на бранш ВиК посредством разискване измежду огромен брой заинтригувани страни. Разработването на отчета се анулира заради неспособност да бъде направен в интервала на деяние на Споразумението. Това ще докара и до понижаване на цената на съглашението, оповестиха от държавната пресслужба.

Дейностите по Споразумението се извършват в границите на план „ Подпомагане на успеваемостта, ръководството и институционалния потенциал в бранш ВиК “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР