Правителството предлага на президента Румен Радев да освободи ръководителят на

...
Правителството предлага на президента Румен Радев да освободи ръководителят на
Коментари Харесай

Правителството маха и шефа на разузнаването

Правителството предлага на президента Румен Радев да освободи ръководителят на Държавна организация " Рузазнаване " Атанас Атанасов. Това разгласи представителят на Министерски съвет след съвещанието на кабинета. По негови думи Атанасов си отива поради неспазване на разпоредбите за политическа индиферентност и за предоставяне на равна по размер информация на президент, министър председател и ръководител на Народното събрание. Ог изказването на Кутев стана ясно, че казусът е, че е давана по-малко информация на президента. 

Атанасов, дружно с към този момент някогашният началник на ДАНС Димитър Георгиев, се оказаха в отпуск до началото на септември при встъпването на служебното държавно управление. Веднага по-късно министър председателят Стефан Янев и вицепремиерът Бойко Рашков оповестиха това за неприемливо и дадоха да се разбере, чеще се тръгне към промяна и на двамата. Първо бе махнат Георгиев с аргумента, че като си е пуснал 123 дни отпуск не е желал да работи със служебният кабинет, което означавало, че  " работи пристрастно в политически смисъл, нарушавайки правилото на политически неутралитет ".

На мястото на Атанасов се предлага да бъде назначен Антоан Гечев, който сега е военно аташе в посолството на България в Рим.

По предложение на новият началник на ДАНС Пламен Тончев пък държавното управление е назначил нов зам.директор на Агенцията - Станислав 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР