Правителството предлага на президента Румен Радев да назначи полковник Николай

...
Правителството предлага на президента Румен Радев да назначи полковник Николай
Коментари Харесай

Правителството предлага на президента трима полковници да станат бригадни генерали, ето кои са те

Правителството предлага на президента Румен Радев да назначи полковник Николай Караиванов за шеф на щаба на Сухопътните войски и да го удостои с висшето офицерско звание " бригаден военачалник ", оповестиха от Министерския съвет. Полк. Караиванов е приключил ВНВУ " В. Левски " и ВА " Г. Раковски ". На военна работа е от 1985 година

Досегашният началник-щаб бригаден военачалник Валери Цолов стана зам.-командващ Сухопътни войски.

Кабинетът предлага също от служба и от военна работа да бъде освободен бригаден военачалник Калин Кузманов, шеф на дирекция " Стратегическо обмисляне " в Министерството на защитата поради навършване на пределна възраст за военна работа.

За началник на дирекцията е препоръчан полк. Красимир Кънев, който ще бъде почетен със звание " бригаден военачалник ".

За назначение като шеф на дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " във Военния секретариат на Европейски Съюз в Брюксел и почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан полк. Васил Събински. Очаква се той да поеме поста от 1 август т. година

Правителството предлага още президентът да промени Указ №85 от 2012 година, с който са одобрени длъжностите във въоръжените сили на Република България и Националната работа за защита, които изискват висши офицерски звания.

С измененията в указа се прибавя длъжността шеф на дирекция " КИС " във Военния секретариат на Европейски Съюз с военно звание " бригаден генерал/флотилен адмирал ", която е избрана като народен принос на страната ни към Европейски Съюз. Систематично се трансформира и мястото в листата на длъжността " пълководец на 68-а бригада " Специални сили ", която след промените в ЗОВС мина на директно послушание на началника на защитата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР