Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ

...
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ
Коментари Харесай

Димитър Георгиев е предложен за нов мандат начело на ДАНС

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет за назначение на Димитър Георгиев за ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “.

Димитър Георгиев и сега извършва тази служба.

Димитър Георгиев е роден на 15 август 1968 година в София. Завършил е ВТУ „ Тодор Каблешков” със компетентност „ Машинен инженер” и ЮЗУ „ Неофит Рилски” като магистър по счетоводство и надзор. От октомври 1993 година до ноември 2005 година е работил в Национална работа „ Сигурност” – Министерство на вътрешните работи по линия на противопоставяне на стопански и финансови закононарушения. Преминал е през всички равнища на служебната подчиненост, като от 2002 година до ноември 2005 година е заемал длъжността шеф на структурно звено с сан на полицейски комисар. От ноември 2005 година до ноември 2006 година е бил консултант на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. От ноември 2006 година до януари 2011 година е шеф на дирекция „ Международно оперативно полицейско сътрудничество” в Министерство на вътрешните работи. От 11 януари 2011 година до 28 май 2013 година е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи.

В интервала юни 2013 година – октомври 2013 година е бил съветник по въпросите на сигурността на телекомуникационна компания „ Глобул”. От 18 ноември 2013 година е бил член на съвета на шефовете на „ Метрополитен” ЕАД.От 1 май 2014 година е бил шеф по сигурността на Комуникационна компания „ Теленор България”.

Назначен е за ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност” с декрет на президента Плевнелиев по предложение на Министерския съвет на 18 март 2015 година Владее британски и съветски език.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР