Правителството предлага на Народното събрание да се открие Висше военновъздушно

...
Правителството предлага на Народното събрание да се открие Висше военновъздушно
Коментари Харесай

Правителството предлага да се открие Висше военновъздушно училище Георги Бенковски

Правителството предлага на Народното събрание да се открие Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.

Предложението се прави въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план. Новото висше военно учебно заведение се основава въз основата на факултет „ Авиационен “ в структурата на Националния боен университет „ Васил Левски “, оповестиха от държавната пресслужба.

Основен претекст за разкриване на независимо висше военновъздушно учебно заведение е възходящата нужда от смяна на модела за подготовка на профилирани фрагменти, отговарящи на актуалните условия на военновъздушните сили и авиацията. В него ще се прави образование за придобиване на другите степени на висшето обучение по упълномощени военни и цивилен специалности за потребностите на Военновъздушните сили, Военноморските сили и други структури на Въоръжените сили, Министерството на защитата. Министерството на вътрешните работи, гражданските авиационни институции и компании, военно-промишления комплекс и научно-изследователските организации.

Подготовката на курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите в новото учебно заведение ще се обезпечава от преподаватели на сегашния факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ Васил Левски “, които ще бъдат преназначени във Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.

С акта на Народното събрание за разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ се уреждат изискванията и редът, при които курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите на сегашния факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ Васил Левски “ ще продължат и довършат образованието си в новото висше учебно заведение по същите образователни проекти и специалности.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР