Правителството поддържа конструктивен диалог с бизнеса и се прави всичко

...
Правителството поддържа конструктивен диалог с бизнеса и се прави всичко
Коментари Харесай

Премиерът Петков: В диалог с бизнеса пазим максимално българските потребители от удара, който се случва в цяла Европа с горивата

Правителството поддържа градивен разговор с бизнеса и се прави всичко допустимо, тъй че България да продължава да бъде една от страните с най-ниски цени на горивата в целия Европейски съюз.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков след регулярната си месечна среща с представители на Българската петролна и газова асоциация, както и с търговци на горива на дребно. Премиерът уточни, че макар сериозния растеж на международните пазари, стремежът е българските консуматори да бъдат минимално наранени от удара, който се случва в цяла Европа и при първи динамичности за понижаване  на цените, това да бъде отразено на бензиностанциите, когато хората зареждат колите си. Относно маржовете на облага – те би трябвало да са минимално пазарни, добави Петков.

Министър-председателят посочи още сериозната поддръжка от близо 4 милиарда лв., която държавното управление оказа на бизнеса поради високите цени в енергетиката. Петков подсети още, че сме единствената страна в Европейски Съюз, в която на битовите консуматори цената на тока не се е качила. Същевременно всички български пенсионери през сегашния месец получават спомагателна финансова поддръжка в размер на 70 лв.. Действаме по този начин, че да сме сигурни, че това, което зависи от нас, а не от международните пазари, го вършим по най-хубавия метод, добави министър-председателят Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР