Правителството отпусна над 23 милиона лева за ремонт на вертолетите

...
Правителството отпусна над 23 милиона лева за ремонт на вертолетите
Коментари Харесай

Румен Радев и служебният кабинет правят кадрови промени по върховете на армията

Правителството отпусна над 23 милиона лв. за ремонт на вертолетите Кугър и 60 милиона лв., свързани с придобиването на F-16

Служебният кабинет и президентът Румен Радев, който е и висш главнокомандващ, вършат кадрови промени по върховете на армията. Това излиза наяве от публично известие от постоянното съвещание на държавно управление, написа вестник.

От него излиза наяве, че кабинетът е приел решение, с което предлага на президента на България издаване на декрет, с който ген.-майор Михаил Попов да бъде освободен от длъжността „ Командир на Сухопътните войски “, а незабавно по-късно да бъде назначен на длъжността „ Заместник-началник на защитата ” и да бъде почетен с висше офицерско звание „ генерал-лейтенант ”.

Ген.-лейт. Димитър Илиев, на чието място отива Попов, пък е препоръчан за освобождение от длъжността „ Заместник-началник на защитата “ и от военна работа, считано от 10 декември 2022 година заради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.

Шеф на сухопътни войски пък става бригаден военачалник Деян Дешков. За него Министерският съвет предлага на президента Радев да бъде публикуван декрет за освобождението му от длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада “ и незабавно по-късно за назначението му на длъжността „ Командир на Сухопътните войски ”. Правителството предлага бригаден военачалник Деян Дешков да бъде почетен с висше офицерско звание „ генерал-майор “.

Правителството предлага назначението на бригаден военачалник Пламен Йорданов на длъжността „ Началник на щаба на Сухопътните войски “.

Кабинетът предлага също по този начин полк. Иван Иванов да бъде назначен на длъжността „ Заместник-началник на щаба по интервенциите “ в щаба на многонационалния корпус „ Югоизток ” в Сибиу, Румъния и да бъде почетен с виеше военно звание „ бригаден военачалник “.

Бригаден военачалник Маргарит Михайлов пък е препоръчан за назначение на длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада “.

В рамките на съвещанието Министерският съвет при разпореждане, с което утвърждава спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата. Допълнителните средства ще са в размер на 23 167 000 лв. и са предопределени за осъществяването на дейностите по възобновяване и обезпечаване на летателната валидност на AS 532 AL „ Cougar “ посредством Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване (NSPA).

Министерският съвет одобри и друго разпореждане, с което се обезпечават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата в размер на 60 000 000 лв. за създаване на интегрирана система и инфраструктура за асимилиране, употреба и обезпечаване на новия вид военен аероплан, в това число и съпътстващи разноски по придобиването му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР