Правителството отпусна близо 100 милиона лева на заседанието си в

...
Правителството отпусна близо 100 милиона лева на заседанието си в
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна близо 100 млн. лв. на болници за лечение на Covid-19, ремонти и оборудване

Правителството отпусна близо 100 милиона лв. на съвещанието си в сряда за активността на лечебните заведения, които обезпечават над 50% от легловия си потенциал за лекуването на пациенти с Covid-19, както и за ремонтни, строителни действия и нова инсталация в огромни лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването получава спомагателни 65 милиона лв., от които 50 милиона лв. са за 55 лечебни заведения, приемащи пациенти с Covid-19 и подготвени да обезпечат над 50% от легловия си потенциал за заболелите от новия вирус. Останалите 15 милиона от сумата са за пазаруването на бързи антигенни проби за диагностика на българските жители.

С разпореждане на Министерския съвет бе повишен и капиталът на болница “Пирогов “ с 14 995 760 лв.. Средствата са за строително-монтажни работи и за пазаруване на здравно и немедицинско съоръжение за потребностите на лечебното заведение.
Правителството отпусна и 15 милиона лв. на столичната болница “Света Екатерина “ за пазаруването на съвременна здравна инсталация за новопостроения блок Б. 3.5 милиона лв. ще получи и “Александровска” болница за строителство, ремонт и съоръжение. С финансирането част от постройките на болничното заведение ще бъдат реновирани, планува се също построяването на детска градина за децата на работещите медицински екипи в региона.

Допълнително финансиране от 1 милион лв. получава и болница “Св. Анна “ във Варна за реновиране на фасадата на лечебния блок на лечебното заведение. Средства в размер на 450 000 лв. се отделят и за общинската болница в Нова Загора.

“Благодаря на всички медицински лица, които са на своя пост и в следствие броят на излекуваните стартира да става повече или колкото броя на инфектираните, което се дължи извънредно на вашите дейности “, обърна се министър председателят Борисов към лекарите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР