Правителството отпуска допълнително 80 милиона лева за последните три месеца

...
Правителството отпуска допълнително 80 милиона лева за последните три месеца
Коментари Харесай

50 млн. лева допълнително за ковид болници отпуска кабинетът


Правителството отпуска в допълнение 80 милиона лв. за последните три месеца от годината, които ще оказват помощ да метаморфоза на здравната система в изискванията на пандемията.

На днешното изключително съвещание на Министерския съвет бе решено до 50 млн. лв. да се дават на лечебни заведения за болнична помощ, които ще обезпечат над 50% от легловия си потенциал за лекуване на пациенти с ковид.

С 15млн. лева ще сезакупят бързи антигенни проби, които ще се дават на Регионалните здравни инспекции. С тях ще тестват и хората със признаци, отишли за обзор в новоразкритите към огромните лечебни заведения пунктове вид фургон.

Допълнително от запаси в бюджета на НЗОК се отпускат 16 милиона лв.. 10 милиона ще са в допълнение заплащане на общопрактикуващите лекари, които продледяват пациентис открит ковид. Личните лекари ще поучават пациентите при посещаване или по телефона какви дейности да подхващат за тяхното лекуване. Направленията за проучване ще се назначават електронно. Други 6 милиона лв. ще отидат за отделяне на COVID-зони в повечетостолични ДКЦ-та и поликлиниките в огромните градове в страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР