Правителството отчита положителни резултати от мерките за подобряване на демографската

...
Правителството отчита положителни резултати от мерките за подобряване на демографската
Коментари Харесай

Кабинетът отчита положителни резултати от мерките за подобряване на демографската картина у нас

Правителството регистрира позитивни резултати от ограниченията за възстановяване на демографската картина в страната - усилва се продължителността на живота, понижава детската смъртност и броят на умрелите лица, покачва се виталният стандарт и качеството на живота. Предстоят диспути в Народното събрание по признатия от държавното управление доклад на ограниченията за справяне с демографската рецесия. 
Правителството отчита, че от началото на годината са увеличени размерите на месечните помощи за развъждане на деца и е уголемен обсега на фамилиите с достъп до системата. Обезщетението за развъждане на дете за втората година към този момент е 380 лв.. С евросредства се предизвикват майките на деца до пет години да се върнат на работа, като се обезпечи детегледач при предпочитание. 
Положителни са и измененията на трудовия пазар. Близо 69 на 100 от хората сред 15 и 64 години са на пазара на труда. Нивото на безработицата от шест на 100 е под средноевропейското. Доходите ще нарастват и през тази година. От януари чистият размер на минималната заплата след облагане е 395 лв. и доста надвишава прага на беднотия от 321 лв.. Гарантираният най-малък приход е нараснал, което повишава с 15% интеграционните добавки за хората с увреждания и месечните обществени помощи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР