Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Йорданската хашемитска благотворителна

...
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Йорданската хашемитска благотворителна
Коментари Харесай

В рамките на възможностите си... Кабинетът отпусна 200 000 евро хуманитарна помощ за Газа

Правителството утвърди даването на филантропична помощ за Йорданската хашемитска благотворителна организация и Египетския Червен полумесец в поддръжка на цивилното население в Ивицата Газа на обща стойност 391 168 лева (200 000 евро ).

Това излиза наяве от известие на пресцентъра на Министерски съвет след второто му подред съвещание за тази седмица.

Средствата ще бъдат разпределени поравно сред двете организации, а ще бъдат взети от бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за помощ за развиване и филантропична помощ.

" В рамките на опциите си България е поредна в предоставяната поддръжка за превъзмогване на тежката филантропична обстановка в Ивицата Газа след началото на рецесията в резултата на терористичната офанзива на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври 2023 година Министерството на външните работи усили двукратно плануваната за 2023 година поддръжка, като и през 2024 година ще бъде непокътнато същото равнище на финансиране.

Подкрепяме всички интернационалните старания, ориентирани към облекчение ситуацията на цивилното население в Газа и за увеличение на филантропичните доставки ", се споделя още в известието.

Напомня се още, че от началото на рецесията Йордания и Египет играят решаваща роля при даването и улеснението на филантропичната помощ за популацията на Газа, в това число извършвайки доставки по суша и въздух.

От йорданска страна главен координатор на филантропичните интервенции е Йорданската хашемитска благотворителна организация. От египетска страна способената локална институция, координираща филантропичната помощ за цивилното палестинско население на Ивицата Газа, под надзора на Министерството на обществената взаимност, е Египетският Червен полумесец.

" Предоставянето на филантропична помощ за Йорданската хашемитска благотворителна организация и Египетския Червен полумесец в поддръжка на цивилното население в Ивицата Газа ще подкрепи активността на двете организации, която е от решаващо значение в актуалната тежка филантропична обстановка в Ивицата Газа ", пишат от пресцентъра на държавното управление.

Заседанието днес може да се окаже и последното за мандата на актуалните министри, защото избраният за длъжностен министър председател Димитър Главчев би трябвало да показа пред президента Румен Радев състав на длъжностен кабинет най-късно до тази събота.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР