Правителството одобри подписването на Споразумение за научно-технологично сътрудничество между Република

...
Правителството одобри подписването на Споразумение за научно-технологично сътрудничество между Република
Коментари Харесай

България и САЩ ще си сътрудничат в областта на научните технологии

Правителството утвърди подписването на Споразумение за научно-технологично съдействие сред Република България и Съединените американски щати (САЩ). Споразумението ще бъде подписано от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа и е за нов десетгодишен интервал.

Документът обгръща задачите и дава нова вероятност за развиване на двустранното съдействие в науката със Съединени американски щати до 2030 година с акцент върху съдействието по двустранни планове, финансирани от двете страни, подвижността на учени и обмена на данни и информация за задачите на взаимни научни проучвания.

Предвидено е взаимните действия сред двете страни да се правят под формата на координирани стратегии и взаимни проучвателен проекти; взаимни научни семинари, конференции и симпозиуми; замяна на научна и софтуерна информация и документи при обмена на учени, експерти и откриватели, продан или взаимно прилагане на уреди или материали и други форми на научно и софтуерно съдействие.

Разходите за осъществяване на Споразумението ще са за сметка на бюджета на Министерството на образованието и науката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР