Правителството одобри план за изпълнение на интегрирано решение за административно

...
Правителството одобри план за изпълнение на интегрирано решение за административно
Коментари Харесай

Кабинетът одобри новия план за хората с увреждания


Правителството утвърди проект за осъществяване на интегрирано решение за административно и обществено обслужване на хората с увреждания. Предвижда се основаване и ръководство на указател - профил на хората с увреждане на база информация от разнообразни административни източници, на друго административно послушание с опция за достъп по електронен път. Целите са:

-Постигане на интегрирано решение за административно и обществено обслужване на хората с увреждания;

-Надграждане на осведомителната система на Агенцията за хората с увреждания и на административните източници на данни, с които взаимодейства. Интеграция на системата с хоризонталните системи за електронното ръководство на Министерство на здравеопазването, НЗОК, ГРАО, МОН;

-Надграждане на Единната осведомителна система на здравната експертиза на Националната експертна лекарска комисия и на административните източници на данни, с които взаимодейства - НЗОК, АХУ, ГРАО и общини.

-Проследяване и надзор посредством осъществяване на статически разбор и отчетност като инструмент за образуване на хоризонталната държавна политика за хората с увреждания.

Допълнително ще се автоматизира процесът по даване на нужните медицински и други документи за установяване степента на нетрудоспособност и ще бъде обезпечен достъп до данни в регистрите с опция за едновременна работа на участниците в процеса (граждани и администрация).

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР